Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Thu, Jun
91 New Articles

Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu sprijină cadrele didactice care au împlinit vârsta de pensionare să își continue activitatea

PSD
Typography

Parlamentarul social democrat de Cluj, Cristina Burciu, vine în sprijinul cadrelor didactice aflate în pragul pensionării care doresc să își continue activitatea. În acest sens, deputatul PSD s-a adresat, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, căruia i-a cerut lămuriri concrete referitor la această posibilitate.

„Vă supun atenţiei o problemă semnalată de mai multe cadre didactice din municipiul Turda şi judeţul Cluj, care, prin intermediul meu, solicită să primească răspuns la o nelămurire. Concret, mai multe învăţătoare aflate în pragul pensionării doresc să ştie dacă îşi mai pot continua activitatea în domeniu, respectiv dacă este emis un act normativ care să le dea posibilitatea să continue la catedră”, a subliniat Cristina Burciu, în documentul oficial trimis conducerii MEN.

Deputatul turdean s-a referit și la o informaţie apărută recent în mass media, potrivit căreia cadrele didactice din învăţământul primar, respectiv clasele I-IV, dispuse să-şi prelungească activitatea până la 65 de ani, după împlinirea vârstei de pensionare, o pot face în baza unei cereri.

„Se pare că există şi o recentă decizie în acest sens a Curţii Constituţionale, care permite continuarea contractelor de muncă din învăţământ după data vârstei standard de pensionare, respectiv prelungirea automată a acestora, până la împlinirea vârstei de 65 de ani. Având în vedere situaţia prezentată, vă rog domnule Ministru să-mi acordaţi un răspuns în conformitate cu prevederile legale”, a concluzionat Cristina Burciu.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 18 iunie 2018

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS