Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Fri, Jan
163 New Articles

Comunicat Cristina Burciu: “Rămas bun, ani de liceu!”

PSD
Typography

Clinchetul clopoţelului, parcă mai cristalin ca altădată, a anunţat în aceste zile încheierea anilor de liceu, ani de definire a maturităţii absolvenților.

„Cu emoţii la română”, „cu greu la mate”, dar şi la celelalte discipline, cei care au terminat cursurile liceale au ajuns acum să realizeze cât de mult i-au unit aceşti ani, dar şi cât de repede au zburat!

Se cuvine să le mulţumească domnilor profesori care i-au însoţit în această perioadă şi le-au împărtăşit cu responsabilitate şi cu drag din experienţa lor.

Un distins dascăl spunea: „Elevii mei sunt copiii mei, iar copiii mei sunt bucuriile mele!”. Ar fi minunat ca astăzi, la finalul anilor de liceu, toţi profesorii să fie mulţumiţi de elevii pe care i-au îndrumat!

Sunt convinsă că tinerii care au absolvit acum ciclul liceal își doresc acum ca bacalaureatul să fie pentru ei un nou început, presărat cu împliniri, cu reuşite personale şi profesionale, cu noi provocări cărora să le facă faţă cu succes! Trebuie să fie cu toţii bucuroşi, fericiţi şi încrezători că vor alege calea cea mai potrivită în viaţă! Sunt sigură că vor găsi ceea ce caută şi vor face foarte bine ceea ce își doresc!

Acum, toate grijile absolvenților se îndreaptă spre a reuși încă din prima sesiune a examenului național de Bacalaureat, care a debutat săptămâna trecută cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Un procent de promovabilitate cât mai mare va conta foarte mult pentru viitorul absolvenților, deoarece un nivel bun de pregătire le va asigura șanse sporite de integrare în piața forței de muncă, mai ales în contextul problemelor actuale din țara noastră cauzate de lipsa specialiștilor.

România trebuie să se alinieze modelor de bună practică şi strategiilor avansate în ceea ce privește obținerea unei rate de succes cât mai ridicate la examenul de bacalaureat. Este important ca statul să le ofere alternativele așteptate, atât din punctul de vedere al învățământului universitar, cât și al carierelor viitoare, pentru ca absolvenții de liceu să nu mai plece spre universitățile din toată lumea.

În acest sens, un rol important îl va avea și implementarea noului Program de Granturi destinat stimulării elevilor olimpici care obțin rezultate deosebite pentru a-și continua studiile universitare în cadrul facultăților din țară. Olimpicii internaționali și naționali medaliaţi, premiaţi și cu menţiuni, vor fi recompensați cu sume de până la 4.000 de euro anual, pentru a-și susține cheltuielile legate de necesitățile stringente, inclusiv în domeniul cercetării universitare. Aceste stimulente acordate elevilor cu performanțe deosebite la învățătură se înscriu în etapele realizate din Programul de guvernare a PSD, destinate modernizării educației naționale și îmbunătățirii calității învățământului.

Mult succes la bacalaureat!

Deputat PSD Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS