Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Tue, Jan
142 New Articles

Declaraţie politică Cristina Burciu: Majorarea pensiilor, o realizare elocventă a Guvernului și majorității parlamentare PSD

PSD
Typography

Pentru cei peste cinci milioane de pensionari ai României, toamna a început cu o nouă majorare a pensiilor, operațională începând cu 1 septembrie, grație eforturilor Guvernului și a parlamentarilor PSD.

Acest fapt este o realizare incontestabilă, creșterea pensiilor românilor fiind un demers aplicat în ciuda eforturilor opoziției de a anula majorările prevăzute în Programul de guvernare PSD.

În consecință, de la 1 septembrie, valoarea punctului de pensie este de 1.265 lei, fapt ce reprezintă o creștere netă cu 15% față de ultima majorare. Demn de reamintit este faptul că, raportat la data de 31 decembrie 2015, valoarea punctului de pensie a înregistrat o creștere cu 32,5%, în intervalul 2016-2018, iar acum a ajuns la 36%, după majorarea de zilele trecute! Aceasta înseamnă că     Executivul și majoritatea parlamentară PSD și-au făcut cu prisosință datoria față de pensionarii români, mai ales că tot de acum a crescut și cuantumul pensiei minime. Astfel, pensia minimă a crescut cu 76% de la începutul guvernării PSD, respectiv de la 400 lei în 2016, la 704 lei în prezent.

În conformitate cu Programul de Guvernare, valoarea prognozată a punctului de pensie pentru perioada 2020 – 2021 va fi de 1.775 lei, de la data de 1 septembrie 2020, și ulterior va ajunge la 1.875 lei, de la la 1 septembrie 2021.

În cei doi ani și jumătate de când se află la guvernare, PSD a reușit să dubleze salariul mediu net pe economie, să crească exponențial pensiile, salariile și alocațiile copiilor, precum și indemnizațiile persoanelor defavorizate, reușind majorări importante ale veniturilor absolut tuturor categoriilor populației. Vorbim despre o strategie guvernamentală aplicată în scopul creșterii bunăstării cetățenilor României, care în mod evident resimt în propriile buzunare măsurile de susținere a creșterii calității vieții.

Nu a fost deloc ușor pentru PSD să inițieze și să concretizeze aceste măsuri generale de susținere a nivelului de trai al românilor, într-o perioadă delicată din punct de vedere politic și cu o opoziție care nu a dorit în niciun moment să conlucreze și să acționeze constructiv pentru ca populația țării să o ducă mai bine! Sunt bucuroasă pentru că am reușit să bifăm punctele din Programul de guvernare destinate îmbunătățirii vieții de zi cu zi a românilor, și în special a pensionarilor, care au primit astfel, în sfârșit, respectul și demnitatea ce li se cuveneau de foarte mult timp!

Deputat PSD Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS