Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Jul
76 New Articles

Cristina Burciu: “PSD, singurul partid preocupat de adevăratele probleme ale românilor”

PSD
Typography

Declarația mea politică din această săptămână se referă la moțiunea de cenzură depusă de partidele din opoziție în Parlament. Este a șasea moțiune de cenzură inițiată în această legislatură de formațiunile ce-și propun debarcarea Guvernului PSD, dar care, în același timp, nu au venit cu nimic în fața românilor pentru a-și justifica demersul.

Într-o tradiție parcă ireversibilă, cele cinci moțiuni de cenzură de până acum au eșuat lamentabil, iar ultima are mari șanse de a nu ieși din tiparul format! Nu cred că această moțiune de cenzură își va atinge scopul. Mai mult, sunt sigură că ea nu va trece dacă niciun parlamentar PSD nu va trăda!

Evident, cele șase partide de opoziție care vor încerca să treacă moțiunea de cenzură nu au venit cu vreun proiect alternativ la actuala guvernare, cu niciun program, cu nicio propunere de prim-ministru. În plus, sunt grupări cu orientări, programe și viziuni diferite, din tot eșichierul politic, de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga. Din această perspectivă, le va fi extrem de dificil, dacă nu imposibil, să ajungă la un numitor comun, fapt deja demonstrat prin dificultatea cu care au adunat semnăturile necesare depunerii moțiunii. În concluzie, nu au o viziune despre ceea ce ar trebui să facă în ipoteza că vor ajunge la guvernare, nu sunt pregătiți pentru o asemenea situație. Cred că, în realitate, nici nu își doresc!

Este evident că demersul celor șase partide, la care s-au adăugat o serie de oportuniști semnatari, a fost provocat de campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Pe de o parte, i-a „mânat” în luptă președintele Iohannis, cu gândul la „Guvernul meu”, și, pe de altă parte, i-a forțat și candidaturile fiecărui partid. Astfel, prezenta moțiune, fără a avea un scop bine definit, s-a transformat într-un fel de armă albă electorală, cu ajutorul căreia, indiferent de rezultatul votului, fiecare dintre aspiranții la fotoliul de la Cotroceni să se poată bată în piept clamându-și bărbăția politică!  

Personal, aș fi vrut ca bărbații politici din cele șase partide inițiatoare ale moțiunii de cenzură să se bată în propuneri legislative, în legi adoptate, în politici publice și programe destinate bunăstării românilor, nu în moțiuni sortite pieirii, dar se pare că o astfel de luptă nu e la îndemâna oricui! Mai ales dacă observăm cum cei mai vocali dintre liderii opoziției au abandonat cursa pentru Cotroceni, chiar înainte ca ea să înceapă…

Cât despre PSD, chibiții din tribune să stea liniștiți, este pregătit pentru orice, am trecut noi și prin momente mai grele! Nu cred că moțiunea de cenzură va trece, dar dacă totuși s-ar întâmpla asta, atât eu, cât și PSD în ansamblu, vom continua măsurile pozitive luate în ultimii trei ani, îndeosebi în plan parlamentar, prin inițierea unor propuneri legislative concrete în vederea îmbunătățirii vieții românilor și a rezolvării problemelor acestora.

Deputat PSD Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS