Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Jul
82 New Articles

Cristina Burciu: Legea Turismului crește siguranța și calitatea serviciilor pentru turiștii din România!

PSD
Typography

Legea Turismului, adoptată recent de Senat, nu interzice și nu blochează niciun român care dorește să își promoveze serviciile turistice pe site-urile de rezervări online. Dimpotrivă, în propunerea legislativă nu se percepe niciun fel de taxă nici de la deținătorii spațiilor închiriate, și nici de la operatorii platformelor online de promovare a serviciilor turistice.

Modificările operate au rolul de a oferi un cadru legal, sigur și de calitate, atât pentru cei care oferă spații de cazare, cât și pentru fiecare turist în parte. Formalitățile sunt acum mult simplificate, respectiv va fi un singur formular, care urmează să fie trimis o singură dată, iar cei interesați vor putea depune formularul fie la ghișeu, fie online.

Statul român urmărește prin această lege să protejeze atât turiștii români, cât și pe străini care aleg țara noastră ca destinație pentru vacanțele lor. Propunerea de a se promova pe platformele online de cazări exclusiv structurile de cazare clasificate, în cazul persoanelor juridice, sau înregistrate la autoritatea competentă a administrației publice locale, în cazul persoanelor fizice, are în vedere creșterea siguranței turiștilor și a încrederii acestora în sistemul de cazare din România. Demn de remarcat este faptul că nu există niciun cost pentru înregistrare, în cazul persoanelor juridice, sau de autorizare, în cazul persoanelor fizice.

Fiecare structură de cazare va avea însă obligația de bază să se angajeze că spațiul care va fi închiriat e curat și sigur pentru fiecare turist cazat. În prezent, normele în vigoare din Codul Fiscal obligă persoanele fizice care își închiriază în scop turistic spațiile deținute să se înregistreze la Administrația Financiară.

Modificarea Legii Turismului va aduce în prim-plan interesul turistului, care va avea cu certitudine garanția unor condiții de cazare corespunzătoare, în ceea ce privește dotarea, confortul și siguranța personală. România se aliniază astfel la minima cerință a oricărui stat civilizat de a avea o evidență corectă asupra numărului de turiști și asupra nivelului de servicii de care aceștia beneficiază.

Deputat PSD Cluj,
Cristina BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS