Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Fri, Jul
84 New Articles

Mircea Irimie - întrebări privind programele operaţionale

ALDE
Typography

Deputatul turdean Mircea Irimie doreşte să intre în dialog public cu Aura Răducu, Ministrul Fondurilor Europene, obiectul vizat fiind programele operaţionale.

Iată, în continuare, mesajul deputatului turdean

Stimată doamnă ministru,
Ca urmare a sesizărilor venite la grupul parlamentar, cât şi la birourile parlamentare, vă rugăm să ne ajutaţi în clarificarea următoarelor situaţii:

1. Programul Operaţional lnfrastructura Mare — programul cu cea mai mare finanţare prevăzută:
- sfârşitul lunii februarie 2016 ar fi trebuit să coincidă deja cu monitorizarea contractelor de finanţare semnate cu beneficiarii Anexelor 6 şi 8. Până în acest moment nici ghidurile nu sunt lansate. Ce măsuri s-au întreprins? Aţi primit vreo notificare în acest sens din partea vreunui Organism intermediar?
- Ce sumă aţi prevăzut în buget, anul acesta, pentru plăţile restante ale contractelor şi plăţilor datorate conform deciziilor finale emise de Comisiile de Adjudecare a Disputelor (inclusiv penalităţi)?

2. Programul Operaţional Capital Uman, cu o alocare financiară de 4,32 miliarde euro, are programate pentru anul 2016 un număr de 48 de lansări de apeluri. Cum veţi face aceasta, fiind început de luna martie, fără niciun ghid lansat în consultare — aprobat până în prezent?

3. Prefinanţările primite de la Comisia Europeană pentru Programele Operaţionale 2014-2020, în valoare de 193,41 milioane euro includ şi cele 30 milioane euro ce vor fi pierdute în luna mai (3 luni!) pentru iniţiative pentru tineret? Ce măsuri aţi întreprins pentru a nu pierde bani?

4. Memorandumul aprobat de Guvern în 27 ianuarie 2016 —"Aprobarea calendarului de activităţi ce vor fi desfăşurate pentru operaţionalizarea sistemului integrat de management SMIS 2014+/MySMlS 2014, pentru gestionarea fondurilor europene". Anexa 2 cu stabilirea termenelor de dezvoltare finală — aveţi două module —"Apel" şi "Solicitare finanţare", ce au termenul depăşit. Icon-ul de pe site-ul www.fonduri-ue. ro nu este funcţional şi deja aţi anunţat o amânare a funcţionalităţii lui. Având în vedere, că de acest sistem informatic depind deasemenea programele operaţionale şi, ca urmare, lansarea de apeluri şi contractarea, cum explicaţi aceste termene mereu amânate şi depăşite, ce nu înseamnă decât ţinerea pe loc a tuturor programelor şi imposibilitatea de a atinge indicatorii obligatori cadrului de performanţă la 2018.

5. Memorandumul aprobat de Guvern la 20 februarie 2016 – "Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013". De ce nu s-au luat măsuri până acum? Nu cumva termenul de 31.03.2016 este de finalizare a analizei, inclusiv contractarea? De ce nu se face contractarea după?

Doamnă ministru,
Asigurându-vă de întreaga mea consideraţie, vă întreb respectuos: Care este strategia şi care sunt demersurile ministerului pentru deblocarea acestor situaţii?

Solicit răspuns scris.

Deputat ALDE de Turda,
Mircea-Vicenţiu IRIMIE

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS