Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Aug
53 New Articles

Cătălin Sălăgean: Centrul de management integrat al deșeurilor - doar un imens și scump muzeu în aer liber

USR
Typography

Un imens și scump muzeu în aer liber. Un decor folosit de Alin Tișe pentru poze de campanie. Utilaje rămase nemișcate și liniște așternută asupra noii rampe de gunoi ecologice în perimetrul căreia n-a mai intrat nicio mașină de câteva zile.

După ce și-a dat cuvântul de onoare și ne-a probat cu imagini filmate cu drona că CMID că e perfect funcțional, președintele consiliului județean a pus lacătul și duce gunoiul ... nu știm unde, dar nu putem decât să sperăm că nu la vechea rampă, pentru că asta ar fi o ilegalitate.

Alin Tișe ne-a asigurat că e totul în regulă și noi, cei care l-am criticat că se grăbește să deschidă CMID-ul fără toate avizele și fără tot sistemul funcțional, suntem în eroare. Dacă admitem, de dragul discuției, că ar fi așa, apare întrebare: de ce nu se depozitează deșeurile acolo?

Meteahna asta învechită a tăierilor de panglică la proiecte nefinalizate aruncă administrația în ridicol. Investiția nu e finalizată, iar din cauza asta Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor nu funcționează. Avem doar locul de depozitare a deșeurilor, dar restul, tot ce tine de functionalități precum sortarea, colectarea selectivă și tratarea levigatului sunt improvizații, cârpeli și soluții cel mult temporare.

Suntem duși de nas de la an la an, de pe-o zi pe alta și președintele consiliului județean mizează pe interesul scăzut al clujenilor pentru problema deșeurilor. Până la alegerile locale când va veni la plată factura incompetenței și va ieși într-un sfârșit de sub preș gunoiul.

https://www.facebook.com/catalinmsalagean/posts/1042325732829776