Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Radu Chirilă, USR: Amendamente pt. o Comisie de Circulație mai transparentă!

USR
Typography

S-a încheiat termenul pentru consultarea publică a noului Regulament pentru Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Pe parcursul săptămânii, membrii USR Cluj-Napoca, alături de Radu Chirilă, candidat USR pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, s-au consultat cu societatea civilă și cetățenii orașului pentru a aduce amendamentele necesare pentru a îmbunătăți calitatea deciziilor luate de Comisia de Circulație. 

În urma consultărilor, s-a constatat că Comisia de Circulație se bucură de o poziție privilegiată în administrația publică, având putere executivă, dar fiind exceptată de la orice pârghie de control. Mai mult, componența ei este secretă, precum sunt și deciziile pe care le ia, în ciuda prevederilor existente în Regulamentul de funcționare. Aceste minusuri sunt cu atât mai grave cu cât această Comisie are puterea discreționară de a schimba proiecte de investiții deja aprobate de Consiliul Local, în urma unor decizii la care nu se știe cine participă. 

Considerăm necesară extinderea listei de membri ai Comisiei, fiind necesară și cooptarea unui reprezentant al asociațiilor profesionale ale taximetriștilor, precum și un reprezentant al șoferilor din cadrul serviciilor de transport public. 

Radu Chirilă: „Am formulat o serie de amendamente ce vor transparentiza atât activitatea Comisiei de Circulație cât și a Comisiei Operative de Circulație, în scopul creșterii calității deciziilor luate pentru beneficiul cetățenilor. Adoptarea amendamentelor propuse de noi va asigura transparentizarea activității și va implementa un mecanism simplu de control al puterilor discreționare. Mai mult, va întări poziția Consiliului Local ca organism reprezentativ al cetățenilor din oraș."

Pe lângă aceste amendamente tehnice asupra regulamentului, propunem o serie de măsuri administrative ce vor îmbunătăți calitatea deciziilor și vor crește nivelul de implicare civică a cetățenilor. 

În primul rând, propunem crearea unei secțiuni dedicate  pe pagina de internet a Primăriei Cluj-Napoca unde să fie publicate anunțurile privind convocarea Comisiei de circulație și Comisiei operative de circulație, proiectul de ordine de zi, termenul și modalitatea în care se pot formula și exprima de către persoanele interesate puncte de vedere, hotărârile adoptate, și stadiul punerii lor în practică. 

Ședințele celor două comisii va fi transmisă audio-video în direct online, iar înregistrarea arhivată, precum sunt și ședințele de Consiliu Local. 

La ședințe vor fi invitate, vor putea participa, și vor putea lua cuvântul nu doar persoanele direct afectate de măsurile preconizate, de exemplu proprietarii clădirilor din zona direct vizată de hotărâre, ci și alte persoane interesate precum ar fi ONG-uri, asociații profesionale sau de părinți. 

Considerăm că aceste propuneri vor crește calitatea deciziilor din administrația locală și vor crește gradul de încredere al cetățenilor în administrația publică. 

https://www.facebook.com/RaduChirilaUSR/posts/127328115644081