Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

USR, apel către consilierii județeni: "Aprobați noua maternitate. Viitoarele mame merită condiții decente"

USR
Typography

Femeile din Cluj Napoca și din întreg județul Cluj află mâine dacă există voință politică din partea PNL, a președintelui CJ Alin Tișe și a primarului Emil Boc, pentru construirea unei noi maternități.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul Județean se află proiectul USR care propune identificarea, în parteneriat între CJ și Primărie, și de urgență, a unui teren pentru o nouă maternitate.

Inițiatorii proiectului, consilierii USR Adriana Cristian și dr. Mihai Iepure, consideră că sunt îndeplinite toate condițiile pentru aprobarea noii maternități și fac apel la consilierii județeni să pună nevoile femeilor și ale familiilor deasupra intereselor de partid.

Clădirile în care sunt aduși pe lume și îngrijiți nou-născuții sunt vechi de peste 100 de ani. Chiar dacă s-au făcut investiții în modernizarea lor, acestea nu mai corespund standardelor medicale de astăzi: circuitele medicale sunt nefuncționale, există riscul de infecții cu nosocomiale și nu suportă amenajarea unor spații de interacțiune a familiei cu noul-născut.

˝Aceste clădiri, construite acum peste 100 de ani, nu mai pot face față numărului tot mai mare de nașteri din județul Cluj. Acum este timpul să ne unim, indiferent de culoarea politică, pentru a construi o nouă maternitate, care să asigure condiții optime de lucru pentru personalul medical și să ofere mamei și nou-născutului o experiență bună, de care să-și aducă aminte.  Avem nevoie de o maternitate nouă, modernă și sigură, unde mamele și bebelușii lor să primească îngrijirea de care au nevoie în cele mai importante momente ale vieții. O nouă maternitate nu înseamnă doar un spital nou, ci și o nouă abordare a procesului nașterii, în care mama, tatăl și bebelușul să fie în centrul atenției˝, a declarat Adriana Cristian, consilieră locală USR în Cluj Napoca.

Dr. Mihai Iepure, Consilier Județean, arată că președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a afirmat, în repetate rânduri că susține construcția noii maternități.

˝Proiectul nostru reprezintă un impuls către autoritățile locale și județene să facă primul pas, în condițiile în care domnii Emil Boc și Alin Tișe au declarat că este necesară o nouă maternitate. Pentru ca această decizie să nu mai treneze am depus proiectul care stabilește un parteneriat între cele două instituții pentru identificarea terenului și demararea studiului de fezabilitate. Vă reamintesc că anul trecut președintele CJ Alin Tișe vorbea despre existența unui  dialog între domnia sa și Emil Boc pentru ridicarea noii maternități la Borhaci, lângă Spitalul monobloc de copii˝, a declarat dr. Mihai Iepure.

USR consideră că misiunea consilierilor locali și județeni este să construiască o nouă maternitate în Cluj-Napoca, care să răspundă cerințelor medicale actuale și să ofere condiții optime pentru mame și bebeluși.

USR Cluj