Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

30
Tue, Apr
106 New Articles

Oana Murariu, deputat USR: „O justiție corectă nu înseamnă să împarți vouchere!”

USR
Typography

Președinta USR Cluj, deputata Oana Murariu, critică planul ministrului Justiției de a da vouchere pentru victimele infracțiunilor, în loc să susțină corectarea rapidă a legii care le permite infractorilor să își evaporeze averile până la finalul proceselor.

„O justiție corectă nu înseamnă să împarți vouchere! Voucherele vin din pixul unui politician. Azi vin, mâine nu mai sunt disponibile. Dacă chiar vrem să ajutăm victimele infracțiunilor, atunci soluția reală este să îmbunătățim mecanismele prin care victimele să poată obține în mod concret din averea infractorilor, în urma procesului penal, daunele materiale și morale care li se cuvin”, spune deputata USR Oana Murariu.

Din octombrie 2023, USR a depus în Parlament un proiect de lege care propune să existe cale de atac în favoarea victimelor și a statului atunci când se respinge o cerere de luare a măsurilor asiguratorii asupra averii infractorilor. În prezent, de prea multe ori toată averea infractorilor a dispărut deja ca prin ceață până la momentul finalizării proceselor.

Voucherele Alinei Gorghiu sunt doar un pansament pe cangrenă. Soluția corectă este crearea unui mecanism care să protejeze toate victimele și proiectul USR exact acest aspect îl reglementează. USR cere PSD și PNL să supună cât mai repede la vot acest proiect și să renunțe la soluții de o zi, care în fapt au un impact pozitiv minim.

Link proiect USR: https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=20998&fbclid=IwAR1p-HzZdL210HZgKuzwaxlKRW2YY7tEFzoXEzG16QlgkXHUZH4uZhs8wos