Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

USR Turda se plânge că li s-a ridicat cortul

USR
Typography

Dacă era să încadrăm cumva în context, chiar puteam observa că la o săptămână după sărbătorirea Zilei Internaţionale a Rromilor USR se plânge că le-a fost ridicat cortul de pe domeniul public Turda. Dar poate contextul e mai puţin important, deşi useriştii tot la un fel de context fac apel, chiar dacă nu foarte direct.

Pe scurt, filiala Turda a USR Turda a trimis un comunicat în care îşi exprimă dezaprobarea faţă de decizia administraţiei turdene care s-ar fi dedat la “un aspect îngrijorător” prin “ridicarea abuzivă a cortului Alianței 2020 USR PLUS  de către Poliția Locală a Municipiului Turda”.

Dar, până una-alta hai să vedem comunicatul tgransmis presei de USR Turda:

D-l. Emil TURDEAN, în calitate de președinte al partidului parlamentar Uniunea Salvați România (USR), filiala Turda, prin prezenta dorește să aducă în atenția presei un aspect îngrijorător legat de ridicarea abuzivă a cortului Alianței 2020 USR PLUS  de către Poliția Locală a Municipiului Turda.

USR Turda deține autorizație emisă de Primăria Turda pentru amplasarea unui număr de două corturi pe domeniul public până în data de 25 aprilie 2019 (ataşat).

În mod unilateral și arbitrar, primarul Cristian Matei și-a încălcat propria dispoziție de aprobare a amplasării corturilor Alianței 2020 USR PLUS Turda, dispunând în numele unor argumente pe care nu le cunoaștem, ridicarea cortului Alianței 2020 USR PLUS Turda de pe domeniul public (din zona Materna) de către Poliția Locală a Municipiului Turda, fapt petrecut luni, 15 aprilie 2019, orele 20-21.

Menționăm faptul că USR Turda nu a primit nicio informare scrisă de la Poliția Locală a Municipiului Turda cu privire la dispoziția primarului Cristian Matei de a se ridica de pe domeniul public cortul Alianței 2020 USR PLUS. După discuția telefonică din data de 17 aprilie a.c. cu reprezentantul Poliției Locale Turda am aflat că acest cort se află în custodia Poliției Locale Turda. Inițiativa telefonului ne-a aparținut.

USR Turda a depus astăzi, 17 aprilie o plângere la Poliția Municipiului Turda, solicitând restituirea cortului și sancționarea făptuitorului conform legii în vigoare.

Biroul de presă al USR Turda

Data: 17.04.2019

În consecinţă, lucrurile par simple. Doar că în lumea asta nu toate lucrurile sunt chiar aşa cum par.

În primul rând, USR aduce la cunoştinţa publicului aspectul îngrijorător în conformitate cu care Poliţia Locală Turda ar fi ridicat abuziv “cortul” (adică unul) Alianţei 2020 USR PLUS.

Acelaşi USR ne anunţă că formaţiunea politică deţine o “autorizație emisă de Primăria Turda pentru amplasarea unui număr de două corturi pe domeniul public până în data de 25 aprilie 2019”.

Stop!

USR ataşează un document care, de fapt, NU ESTE AUTORIZAŢIA prin care formaţiunea politică îşi poate amplasa corturile pe domeniul public al municipiului Turda ci, AŞA CUM SE PRECIZEAZĂ CHIAR ÎN DOCUMENTUL ATAŞAT DE USR, o prelungire a autorizaţiei de amplasare a celor două corturi, unul pe platoul din apropierea magazinului DM şi unul în zona Materna, lângă magazinul Marele Alb.

De ce nu a prezentat USR chiar autorizaţia, daca zice că are autorizaţie şi că autorizaţia e “ataşat” şi prezintă prelungirea autorizaţiei? Care erau termenii în baza cărora a fost eliberată autorizaţia, mai ales având în vedere că prelungirea autorizaţiei se face în aceiaşi termeni în care a fost eliberată autorizaţia?

Api, chiar din prelungirea autorizaţiei,reiese că e vorba de două locuri în care USR putea amplasa corturi: unul în zona centrală iar altul în zona Materna. Din comunicat reiese că a fost ridicat cortul din zona Materna. Cu cortul din zona centrală ce s-a întâmplat? Este tot acolo? Dacă este tot acolo, de ce nu a fost ridicat şi acela în baza aceleeaşi logici potrivit căreia a fost ridicat cel de la Materna? Dacă nu mai este acolo nefiind ridicat de Poliţia Locală, cum de l-a luat altcineva (poate chiar USR) şi nu l-a menţinut acolo dacă tot aveau prelungire a autorizaţiei în ambele locuri din municipiu?

Dacă nemulţumirea USR este atât de îndreptăţită - aşa cum susţin ei - de ce nu se adresează instanţelor de judecată cu siguranţa indubitabilă că au dreptate şi să ne prezinte şi nouă decizia instanţei care le-a dat dreptate într-o speţă fără echivoc?

Aşadar, până una-alta aşteptăm decizia instanţei care le dă dreptate celor de la USR şi astfel să dovedească faptul că s-a comis un abuz şi au fost nedreptăţiţi. Poate cer şi despăgubiri.

Până atunci, însă mai sunt întrebări care aşteaptă răspuns.

P.S. Poate USR Turda să ne prezinte, fără echivoc şi dincolo de orice dubiu informaţii despre data şi ora la care a fost făcută fotografia pe care ne-a trimis-o să ilustreze comunicatul pe care l-au transmis (cum ar fi metadata care insoteste fotografia)?