Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Thu, Jun
91 New Articles

Comunicat de presă PLUS Cluj

Plus
Typography

Conducerile USR și PLUS au agreat, marți, 6 august, ultimele modificări la protocolul de alianță politică, în urma deciziilor luate de Comitetul Politic al USR și de Consiliul Național al PLUS. În câteva zile va fi semnat actul prin care ia naștere formal „Alianța USR PLUS".

Având în vedere că înregistrarea unei alianțe politice necesită o procedură judiciară îndelungată, această alianță va fi dublată de o alianță electorală privind participarea la alegerile prezidențiale.

Astăzi dăm startul campaniei de strângere de semnături pentru candidatura la alegerile prezidențiale a președintelui USR, Dan Barna. Un președinte USR PLUS va fi cea mai bună garanție că în 2020 vom avea un premier din partea alianței - Dacian Cioloș - și o guvernare cu oameni cinstiți și competenți.

Vrem să câștigăm alegerile prezidențiale, dar vrem să câștigăm și alegerile locale și pe cele parlamentare. Vrem să înnoim România.

Conducerea Biroului Filialei Județene Cluj și a Biroului Județean al Generației PLUS Cluj a fost aleasă în 27 Iulie, respectiv 3 August.

Membrii Biroului Filialei Județene PLUS sunt:

 • Simona Cristea - președinte
 • Cornel Botoroaga - secretar general
 • Gabriel Dălălău - trezorier
 • Ionuț Florea - responsabil de strângere de fonduri
 • George Retegan - responsabil de comunicare
 • Anca Șerban, Cristian Bordei, Victor Bădic si Ciprian Rus se vor ocupa de organizare, recrutare, campanii și politici publice.

Membrii Comisiei de etică și arbitraj sunt: Oana Murariu, Petrescu Manuela, Cătălin Chiriac.

Membrii Comisiei de cenzori sunt: Nemeș Viorel, Paul Cosmin Bucur și Florin Ilieș.

Membrii Biroului Județean al Generației PLUS sunt:

 • Elena Ciubucă - presedinte
 • Alina Borșa, Emilia-Cornelia Pișu, Daniel Duciuc și Cristina Buleu.

Aceștia li se alătură, de astăzi, colegilor din toată țara și din diaspora în campania de strângere de semnături pentru candidature la prezidențiale a lui Dan Barna.

Obiectivele Alianței USR PLUS:

 • Câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019;
 • Câștigarea de către candidații Alianței a unui număr cât mai mare de funcții elective în cadrul administrației publice locale, ca urmare a alegerilor locale din 2020
 • Câștigarea de către candidații Alianței a celui mai mare număr de mandate de parlamentari, prin comparație cu ceilalți competitori, ca urmare a alegerilor parlamentare din 2020, astfel încât să formeze o coaliție de guvernare având prim-ministru un reprezentant al Alianței;
 • Asigurarea guvernării României în perioada 2020-2024 și implementarea programului de guvernare al Alianței;
 • Câștigarea alegerilor parlamentare organizate în 2024 și asigurarea guvernării României în perioada 2024-2028.

Suntem convinși că formarea Alianței USR PLUS va putea reseta scena politică din România și va da posibilitatea punerii în aplicare a ideilor USR PLUS atât la nivel local, cât și la nivel național. Avem nevoie alături de noi de cât mai mulți oameni care vor să se implice în schimbarea României.

Vă așteptăm alături de noi!
Echipa PLUS Cluj.