Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment la MACN: Perspective Paralele - Párhuzamos Perspektivák | 28 iulie - 14 august 2021

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 28 iulie – 14 august 2021, expoziţia „Perspective Paralele - Párhuzamos Perspektivák”, care cuprinde lucrări de pictură ale artistelor Mayer Hella, Katona-Zsombori Mária, Póka Zsombori Erzsébet, Zsombori Erzsébet. 

„Perspective paralele” este o expoziție care aduce în fața publicului patru perspective ale reprezentării spațiului și viziunii pe suprafața pânzei, patru moduri care sunt pe cât de intrigante, pe atât de fascinante. Prezenta expoziție vă invită în lumea culorilor vii și a spațiului dinamic, caracteristici comune ale celor patru artiste, care prin lucrările lor nu numai că ne introduc în universul lor creativ, dar ne oferă și o experiență plăcută, marcată de un sentiment eliberator și dinamic.

Hella Mayer (n. 1976, Cluj) a urmat studiile artistice la Stockholm (1996-1999), respectiv Academia de Arte Plastice din Budapesta (1999-2006). În primii ani de carieră a colaborat cu Galeriile Octogonart și Varfok din Budapesta. Pe parcursul carierei, a participat la diverse expoziții individuale sau de grup în Budapesta, Sofia, Stockholm, Nyiregyhaza, Cluj, Plovdiv, Tihany etc.

Katona-Zsombori Mária (n. 1952, Cornești) a absolvit Academia de Arte Plastice Ion Adreeescu din Cluj în anul 1975. Și-a început cariera artistică în România, la Cluj, însă din 1989 s-a stabilit la Budapesta. La începutul carierei a tatonat cu lucrările de pictură pe mătase, respectiv sculptură, însă a devenit cunoscută în lumea artistică pentru lucrările de pictură în ulei. Pe parcursul carierei, a participat la mai multe expoziții individuale sau de grup la Cluj, Zalău, Budapesta, Odorhei, Szentendre, Graz, Târgu Mureș, Lyon, Grenoble, Melbourne, New York.

Póka Zsombori Erzsébet (1913-1997) a absolvit liceul de fete Marianum din Cluj în anul 1932, ca mai apoi să se înscrie la studii la Timișoara, unde, în 1937, își obține diploma la Academia de Arte Plastice. În 1945 devine absolventă a Conservatorului din Cluj, ca mai apoi, până în 1950, să fie profesor de desen și muzică la Cluj. Din 1950 până la pensionarea din 1967, este angajată la Opera din Cluj ca solistă. Pe parcursul carierei, a participat la expoziții organizate în Budapesta, Cluj, Zalău, Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Munster, Stutgart, Badkonstat, Leonberg, Bolzano etc.

Zsombori Erzsébet (n. 1949, Bonțida) și-a început cariera artistică în anul 1969 ca grafician de publicitate la Cluj, mai apoi la Zalău. La începutul anilor `70 a participat la cursuri de decorator, ca mai apoi, în 1981, să obțină premiul I la festivalul Cântarea României. Din 1987 se stabilește la Budapesta, unde își continua cariera artistică și își perfecționează stilul de creație specific care a consacrat-o: pictura pe mătase. Pe parcursul anilor, a participa la expoziții individuale sau de grup la Cluj, Zalău, Budapesta, Bonyhád, Eger, Törökbálint, Enying, Tatabanya, Kopenhaga, Wiena, New York, Washington, New Brunswick, Bolzano, Londra, Veszprém, Érd, Balatonalmádi, Szolnok, Nyíregyháza, Zalaegerszeg, Szekszárdș Oberpullendorf, Unterwart, Stockholm, Wichita.