Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Zilele Culturale Maghiare – în acest week-end, la Câmpia Turzii

Prietenia și bunele relații dintre comunitățile română și maghiară, care locuiesc împreună la Câmpia Turzii, de secole, va fi celebrată în acest sfârșit de săptămână.

Duminică, 17 octombrie 2021, Sala de Spectacole „Mircea Mihășan” a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii găzduiește Zilele Culturale Maghiare – eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii.

Festivalul, va avea loc de la ora 17:00, iar pe scenă vor evolua Ansamblul de dans popular "Tulipán" din Câmpia Turzii, precum și Ansamblul de dans popular "Rűgyek" din Mihai Viteazu.

Evenimentul principal va fi reprezentația „Zâmbetul de pe Câmpie” al Ansamblului folcloric "Maros Művészegyüttes" din Târgu Mureș.

Conceptul este un spectacol de folclor autentic, cu elemente de teatru muzical. Titlul spectacolului reprezintă o reflecție asupra diversității culturale ale Câmpiei Transilvaniei, asupra bogăției muzicale și vitalității dansurilor acesteia.

Scena lirică ce redă colinda românească a celor nouă cerbi ocupă un rol-cheie în cadrul spectacolului. Bartók a folosit această baladă populară românească pentru Cantata Profana, opera sa recunoscută la nivel internațional. Scena e menită nu doar să prezinte povestea flăcăilor transformați în cerbi, ci să și formuleze cel mai important mesaj al lui Bartók, care, de atunci, este sursa vitală, steaua călăuzitoare pentru nenumărate generații de dansatori: „doar din izvor curat”.

Intrarea este liberă! Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare și epidemiologice în vigoare.

Vă așteptăm!

Direcția Relații cu Comunitatea