Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Primăria Turda anunţă: “Miercuri, 1 Decembrie sărbătorim Ziua Națională a României!”

De la ora 11:00 va avea loc ceremonialul militar-religios la Monumentul Eroilor din fata Catedralei Ortodoxe, iar începând cu ora 17:00, sărbătoarea va continua în Parcul Teilor după următorul program:

  • aprinderea iluminatului festiv
  • recital patriotic, susținut de artiști ai Casei de Cultură Turda
  • proiecție “Turda și Marea Unire” , film documentar realizat de Biblioteca Teodor Murășanu Turda, consultant științific Horațiu Groza, voce - actorul Cornel Miron.

Fotografiile din proiecția documentarului provin din colecția Muzeului de Istorie Turda și din colecții private: familia Rațiu, Mihai Răzvan Neagu, Miron Marie, Radu Moldovan, Ioan Bembea.

Seara se va încheia cu momente frumoase și focuri de artificii.

La fel ca alte evenimente publice anterioare, manifestările prilejuite cu ocazia Zilei Naționale a României se vor desfășura în format restrâns, cu respectarea strictă a regulilor sanitare și de distanțare prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.