Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Fotoreportajul etnografic „Dansul măștilor”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, invită publicul iubitor de fotografie etnografică la vernisajul expoziției „Dansul măștilor”. Evenimentul va avea loc joi, 5 octombrie  2017, începând cu ora 13.00, în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, Calea Dorobanților, nr. 104. 

„Dansul măștilor” este un fotoreportaj etnografic realizat de către fotografii gorjeni Teodor Dădălău și Marinel Tira, care surprind un obicei unic în Oltenia, cel al pițărăilor, tineri mascați care merg la colindat pe ulițele satului, în preajma Crăciunului.

Expoziția este itinerantă și se înscrie în cadrul programului de schimburi de expoziții de fotografie etnografică între instituțiile de gen din țară, demers prin care se dorește să se atragă atenția publicului larg asupra valorilor culturii tradiționale.

Biroul de presă
2 octombrie 2017