Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Everything in white - Expoziția personală a artistului Theodor Moise la MACN

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 15 - 28 februarie 2018, expoziția Everything in White, cu lucrări ale tânărului artist bucureștean Theodor Moise (pictură, fotografie, instalație).

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 15 februarie 2018,  de la orele 18:00, în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului, a domnului Răzvan Ion, curatorul expoziției și a domnului Florin Gherasim, muzeograf.

 Albul este culoarea absolută care reflectă lumina în mod egal pe toată suprafața de undă a spectrului, creând senzația spațiului continuu. În expoziție, fie că este vorba de fotografie, desen, pictura sau obiect, toate reflectă aceasta idee, așa cum dau mărturie artistul Theodor Moise și curatorul Răzvan Ion.

Everything in White este un exercițiu continuu, o lupta nesfârșită cu idealizarea lucrurilor și de purificare a memoriei personale (Theodor Moise).

În lucrările lui Theodor Moise albul este un imaginar purificator imperfect, penetrabil. El exorcizează, purifică ambianța într-o reprezentare a propriei realități.

Conștientizând că albul nu e decât proiecția unui nou început, modul de expunere amintește de conceptul de “obiect devenit spațiu”. Unde spațiul devine profund prezent, iar plasarea de obiecte crează o stare a spațiului (Răzvan Ion).

Theodor Moise (n. 1996) este artist și grafician. A expus în diverse contexte, a editat și ilustrat cărți și reviste. Recent a fost selectat în expoziția "Junge Rumänische Plakatkunst” la Fantom, Berlin. Trăiește și lucrează la București.

Răzvan Ion este artist, curator și teoretician, profesor la Universitatea din București unde predă studii curatoriale și gândire critică. Recent a fost numit curator al Bucharest Biennale 8, alături de Beral Madra.

Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 15 - 28 februarie 2018, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.