Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Opera revine la Turda: “Nabucco”, de Giuseppe Verdi, pe scena Teatrului “Aureliu Manea”

Joi, 12 aprilie, de le orele 19:00 sala Teatrului “Aureliu Manea” va fi gazda spectacolului de operă “Nabucco”, avându-i în rolurile principale pe baritonul italian Alfio Grasso și soprana Stefania Spaggiari de la Arenele din Verona.

În spectacolul pe care Primăria Turda şi Casa de Cultură Turda vă invită să îl vizionaţi, alături de Alfio Grasso și Stefania Spaggiari, pe scenă vor mai urca alți soliști italieni care cântă la Teatrul de Operă din Roma și Teatrul Real din Madrid, cu participarea orchestrei, a corului și a ansamblului de balet OPERA VOX din Cluj Napoca.

Pentru spectacolul al cărui dirijor este profesorul universitar LEONARD DUMITRIU de la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași şi a cărui montare scenică este asigurată de lector universitar LIGIA GHILEA de la Academia de Muzică GHEORGHE DIMA din Cluj-Napoca, doritorii pot achiziţiona bilete de la sediul Casei de Cultură Turda - str. Avram Iancu nr. 12 - casieria fiind deschisă de luni până vineri.

Spectacolul “Nabucco” i-a asigurat un succes răsunător compozitorului Giuseppe Verdi încă de la premiera din anul 1842 la Teatrul din Milano. “Aceasta este opera care deschide, într-adevăr, cariera mea artistică. Desi am avut dificultăți de înfruntat, este cert că Nabucco s-a născut sub o stea norocoasă”, spunea însuşi Giuseppe Verdi despre propria-i operă.