Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment la MACN - Expoziţia “Aspiraţii dinamice” a profesorilor de la Catedra de Arte a universităţii din Pécs - 10-20 mai 2018

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj şi Catedra de Arte a Universităţii din Pécs (Ungaria) vă invită joi, 10 mai 2018, începând de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de grup a profesorilor de la Catedra de Arte din cadrul Universităţii din Pécs.

Expoziţia, intitulată Aspiraţii dinamice, va avea loc în sălile de expoziţii temporare de pe latura sudică a Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Catedra de Arte din Pécs este singurul centru de învăţământ superior integral de studii muzicale şi de arte plastice. În mod unic, educaţia superioară de aici asigură cel mai înalt grad de formare artistică – doctor în arte vizuale. Pregătirile acesteia cuprind tehnici mediale referitoare la artă, care definesc era noastră şi programe de cercetare informatică a artelor muzicale şi vizuale. Cadrul instituţional al Universităţii din Pécs oferă Catedrei de Arte o posibilitate unică de activitate interdisciplinară între cercetare şi creaţie. Cu cei 600 de studenţi şi 80 de profesori ai săi, Catedra este principalul actor al vieţii culturale din regiune. Profesorii-artişti şi studenţii sunt participanţi şi premiaţi ai evenimentelor de artă din regiune, din Ungaria şi din Europa.

Expozanţii acestui eveniment sunt profesori de la specializările de arte plastice şi aplicate sau de intermedie muzicală, personaje care reprezintă strategii artistice variate în scena artei plastice maghiare. Perspectivele lor, de un spectru larg, se manifestă şi în predarea materiei. Moştenirile culturale ale oraşului Pécs şi rolul său important în viaţa artistică inspiră colectivul Catedrei de Arte. Prezenta expoziţie încearcă să arate o posibilă secţiune transversală a acestui atelier intelectual diversificat. În cadrul expoziţiei, pe lângă ramurile clasice ale artei, vor fi prezente şi ceramica şi grafica publicitară.

În expoziţie participă cu lucrări următorii profesori-artişti: Ádám Zoltán, Bóbics Diána, Böhm Gergely, Budai Lotte, Bullás József, Burkus Judit, Colin Foster, Ernszt András, Fusz Görgy, Gaál Tamás, Gerendy Jenő, Hegyi Csaba, Kovács Balázs, Lengyel Péter, Losonczy István, Lukács József Jóka, Mészáros Gergely, Nagy Márta, Nemes Csaba, Nyilas Márta, Palatinus Dóra, Ráthonyi Kinga, Simon Péter Bence, Somody Péter, Tóth Zsuzsa.

Curatorii expoziţiei: Nyilas Márta şi Nemes Csaba.

La vernisajul expoziţiei vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Ioan Sbârciu, preşedintele Senatului Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi Nemes Csaba, artist plastic.