Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment la MACN - NOAPTEA MUZEELOR

Pentru ediția din anul 2018 a Festivalului European „Noaptea Muzeelor” de sâmbătă, 19 mai, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca vă pregătește un program de expoziții care dorește să pună în valoare nu numai patrimoniul cultural al muzeului, ci și creațiile artiștilor contemporani.

Acesta se desfăşoară între orele 20:00 – 01:00 (ultima intrare a vizitatorilor: ora 0:15) şi include o suită de evenimente expoziţionale, grupate în jurul ideii de celebrare a moştenirii culturale moderne.

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este o instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj. Muzeul funcționează în Palatul Banffy, fost sediu al guvernatorului Transilvaniei (1787-1822), un edificiu laic baroc al orașului și unul de referință pentru arhitectura secolului al XVIII-lea din Transilvania.

Publicul este așteptat să străbată sălile muzeului pentru a vizita atât expoziția permanentă, Galeria Națională, care cuprinde lucrări reprezentative pentru evoluţia mişcării artistice naţionale, cât și expozițiile temporare.

Expoziții temporare:

  1. Expoziţia Aspiraţii Dinamiceale cadrelor didactice de la Catedra de Artă a Universităţii din Pécs, Ungaria. Această expoziție de grup cuprinde o gamă variată de lucrări de pictură, grafică, sculptură, obiecte și instalaţii. Diversitatea temelor și stilurilor oferă, prin această expoziție, o imagine asupra mediului artistic din Pécs.
  2. Expoziţie personală Árkossy István, grafician și pictor originar din Cluj, absolvent al Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu, secția Grafică, sub îndrumarea lui Feszt László. Din 1986, împreună cu familia, trăiește și își desfășoară activitatea de artist la Budapesta. Drept recunostință a meritelor, Árkossy István a fost decorat cu Crucea de Merit a Ungariei, respectiv în aprilie 2018 a primit premiul “Szolnay" al Societății Maghiare de Cultură din Transilvania
  3. Afişul Polonez cuprinde o selecţie de materiale grafice dedicate evenimentelor teatrale și de operă, respective afișele representative pentru lumea cinematografică. În expoziție este vizibilă evoluția Şcolii Istorice de Afiş din Polonia.
  4. Expoziţia personală de pictură Sergio Gomez, artist contemporan din Statele Unite ale Americii, care participă cu o serie de lucrări cu tematică diversă, prin care se reflectă evoluția artistică, maturitatea și echilibrul artistului. Sergio Gomez este artist plastic, director de expoziții și curator al prestigiosului Zhou B. Art Center din Chicago, director al 33 Contemporary Gallery Chicago, corespondent al revistei “Italia Arte”, lector la South Suburban College și co-fondator al programului internațional Art NXT Level.
  5. Expoziţia 17 Reasons, eveniment aniversar al artistului Ioan Sbârciu, cuprinde o selecţie de lucrări (pictură, grafică, desen) ale profesorului Ioan Sbârciu şi ale invitaţilor săi: discipoli, colegi de la Școala clujeană de pictură, dar şi reputaţi artişti din străinătate.
  6. Exponatul lunii prezintă o vedere panoramică a Clujului dinspre latura nord-vestivă a cetății medievale, care ne oferă o imagine superbă asupra urbei.

La evenimentul Noaptea Muzeelor toate expoziţiile vor fi vizitate gratuit.