Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Expoziţia “Memoria oraşului”, la Muzeul de Istorie Turda

În cadrul  evenimentelor dedicate de către Primăria Municipiului Turda sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu”  și colaboratorii săi organizează expoziția ”Memoria orașului”.

Găzduită de Muzeul de Istorie, expoziția își propune evidențierea importanței cunoașterii trecutului unei comunități și a păstrării datelor despre acesta, precum și valorificarea colecțiilor destinate conservării memoriei locale.

Exponatele, respectiv cărți, documente de arhivă, fotografii, brevete, decorații, jurnale de operațiuni, articole din presa vremii, sunt grupate în șase teme care ilustrează perioada 1914-1918 în Turda și comitatul Turda-Arieș.

Deschiderea expoziției va avea loc în 3 august, ora 13, la Muzeul de Istorie, str. B. P. Hasdeu nr. 2 și va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii august.