Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

A XIII-a ediție a festivalului „Flori de pe Arieș” - dedicată Centenarului Marii Uniri

Tradiția, obiceiurile și folclorul unui popor sunt cele mai de preț comori culturale, care păstrează intactă identitatea națională, în ciuda trecerii timpului.

Unirea tuturor românilor, înfăptuită acum 100 de ani a fost posibilă datorită păstrării valorilor comune din toate regiunile istorice, prin intermediul folclorului, a cântecului şi jocului popular românesc, atât de frumos şi de apreciat pe întreg mapamondul.

Din aceste considerente, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii organizează, în ziua de joi, 16 august 2018, cea de-a XIII-a ediție a festivalului folcloric “Flori de pe Arieş”, devenit un simbol al comunităţii noastre.

Ediţia din acest an este cu atât mai specială cu cât este dedicată Centenarului Marii Uniri.

Programul spectacolului „Flori de pe Arieș” este următorul:

  • Ora 18:00 – Formația de dansuri tradiționale din Urca
  • Ora 18:10 – Formația de dansuri maghiare „Tulipan”
  • Ora 18:20 – Solista de muzică populară Vlăduța Lupău
  • Ora 18:50 – Ansamblul „Doina Costeștilor” din județul Botoșani
  • Ora 19:10 – Ansamblul Folclori „Ardeleana”
  • Ora 19:30 – Solist vocal Paula Pașca
  • Ora 20:00 – Ansamblul „Mugurelul”, formația mică
  • Ora 20:20 – Ansamblul folcloric „Mărginimea” din Sibiu
  • Ora 20:40 – Soliste Mariana și Adriana Anghel
  • Ora 21:25 – Încheierea programului

Mereu am fost un adept al conservării şi promovării valorilor tradiționale româneşti, deoarece consider că avem o datorie sfântă faţă de strămoşii noştri să fim puntea de legătură între moştenirea culturală pe care ei ne-au lăsat-o şi tinerele generații.

Un popor există atât timp cât îşi păstrează tradiţiile intacte !

Vă invit, la scena din Parcul Municipal (Berc) în ziua de 16 august 2018, pentru a petrece împreună momente de neuitat pe acordurile muzicii populare româneşti”, afirmă primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan.

Direcția Relații cu Comunitatea