Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

2018. Anul Centenarului Marii Uniri. Anul în care întreaga suflare românească sărbătorește împlinirea unui secol de la cele trei momente istorice ale desăvârșirii noastre naționale: Unirea Basarabiei, a Bucovinei și a Transilvaniei cu România

Alături de proiectele culturale și expoziționale dedicate Centenarului Marii Uniri derulate în mai multe etape, Muzeul de Istorie Turda, în colaborare cu alte instituții din localitate și din țară, propune publicului său  expoziția temporară Turda și Marea Unire, care va fi vernisată joi, 29 noiembrie, ora 17.00 la Muzeul de Istorie Turda, str. B.P. Hașdeu, nr. 2.

Structurată tematic, expoziția prezintă documente, fotografii și  informații istorice cu privire la evenimentele desfășurate în anul 1918 pe plan internațional, național și local.

Bunurile culturale expuse în cadrul expoziției fac parte din patrimoniul Muzeului Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” din Turda și  din colecția Muzeului de Istorie Turda. În premieră vor putea fi admirate uniforme și distincții militare, arme albe și de foc  folosite în Primul Război Mondial.