Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Câmpia Turzii în sărbătoare, la 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

La 24 ianurie 1859, după veacuri de dezbinări între neamuri, râul Milcov a fost „secat” prin voința poporului, prin munca clasei politice și prin alegerea domnitorului, Alexandru Ioan Cuza, atât pe tronul Moldovei, cât și pe cel al Țării Românești.

A fost primul pas înspre înfăptuirea idealului milenar, cel al unirii tuturor românilor, sub un singur sceptru și într-o singură țară.

În amintirea acelor momente de amplă însemnătate națională, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii vă invită să luați parte la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române.

Manifestările programate pentru ziua de joi, 24 ianuarie 2019, vor debuta la ora 17:00, cu un spectacol folcloric găzduit de Palatul Cultural „Ionel Floașiu” din Municipiul nostru.

În cadrul evenimentului, pe scena Sălii de Spectacole „Mircea Mihășan” vor evolua ansamblurile folclorice „Ardeleana” și „Mugurelul”, grupuri de copii de la instituțiile școlare din municipiu, dar și interpreta de muzică populară, Oana Lianu.

De la ora 18:00, pe platoul din Piața Tricolorului, va avea loc Hora Unirii, în acompaniamentul muzical al Fanfarei Promenada.

„Poporul român și-a riscat însăși existența sa prin actul de curaj nebunesc din 1859, dar în pofida obstacolelor, a ieșit victorios, punând bazele unui stat unitar pe structura căruia s-a înfăptuit Marea Unire din 1918. Să rememorăm acele trăiri de entuziasm și mândrie națională, prinzându-ne în Hora Unirii. Vă aștept pe toți, joi 24 ianuarie, de la ora 17:00, la evenimentul dedicat Unirii Principatelor Române”, a declarat Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea