Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Abstracţii metafizice la MACN cu lucrări ale artiştilor promoţiei 1988 ai Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu

(comunicat MACN)
Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 10 - 28 aprilie 2019, expoziţia „Abstracții metafizice” cu lucrări realizate de artiștii Teodor Botiș, Dana Constantin, Balogh Erzsébet, Balogh Csaba, Simona Copoț, Fekete Miklós, Simon Zsolt, Tóth László și Veress Pál.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 10 aprilie 2019, ora 17, în sălile de expoziţii ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 30, în prezenţa artiștilor, a curatorului expoziţiei, a criticului de artă Németh Júlia și a istoricului de artă Negoiță Lăptoiu.  

După 30 de ani de la absolvirea Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj-Napoca, Secția de Pictură, promoția 1983-1988, grupul de artiști coordonați de profesorii Teodor Botiș, Tóth László și Veress Pál, propun o reîntâlnire pe simezele Muzeului de Artă din Cluj. Acestora cei cinci ani de facultate petrecuți împreună, sub atenta coordonare a profesorilor, le-au conturat un destin artistic înfloritor. Intenția artiștilor de a se revedea peste ani s-a materializat în expoziția actuală, „Abstracții metafizice”.

Vocea fiecărui artist se armonizează compozițional și coloristic cu cea a temei generale, dând naștere unui colaj vizual armonios, plin de vitalitate. Tematica vizuală își găsește sursa de inspirație în cotidian, asperitățile naturii și imaginile nostalgice din trecut. Lucrările foștilor studenți ai Universității de Arte din Cluj sunt acompaniate de mâinile maeștrilor, care le-au ghidat primii pași în lumea fascinantă a culorilor, molipsindu-i de pasiunea reală și disciplina necesară virtuozității artistice.