Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment la MACN: Expoziţia personală “Itinerar spiritual 35” a artistei Cristina Sabău-Trifu

(comunicat MACN)
Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 17 – 28 aprilie 2019, expoziția personală a artistei Sabău-Trifu Cristina, „ITINERAR SPIRITUAL 35”.

Expoziția de artă liturgică își propune să documenteze munca artistei din ultimii 35 de ani. Este vorba despre o expoziție aparte, lucrările monumentale fiind prezentate prin intermediul fotografiilor. Acestea prezintă roadele muncii artistei (amenajări de sanctuare catolice, icoane de altar, etc.) prezente în biserici catolice atât de rit occidental, cât și de rit oriental. De asemenea, în cadrul expoziției vor fi prezentate ornate preoțești, creații ale artistei, care atât prin model, cât și prin culori evocă diferite momente din anul liturgic, veșmintele fiind îmbrăcate de clerici cu acele ocazii.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 17:00, în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca. În cadrul vernisajului, vor lua cuvântul Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Pr. Veress Stelian, istoricul de artă Kiss Imola și Kis-Pállukács Hajnal, muzeograf. Totodată, un cvartet condus de dr. Potyó István, organistul bisericii Sfântul Mihail, va susține un moment muzical.

Sabău-Trifu Cristina s-a născut în data de 14 februarie 1961 în Satu Mare. A absolvit Liceul de Muzică si Arte Plastice din aceeași localitate în anul 1980. În 1985 a obţinut diploma de licenţă la Institutul de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj Napoca, specializarea Tapiserie - Creaţie Vestimentară - Profesor de Desen. În paralel, a studiat pictura în atelierul maestrului Miklossy Gavril din Cluj-Napoca. Între 1986 şi 1989 a lucrat, în baza repartiţiei guvernamentale, la Întreprinderea de Confecţii Miercurea-Ciuc, la Atelierul Creaţie, în calitate de Proiectant Modele. Din vara anului 1989 s-a mutat la Cluj-Napoca, unde a activat în cadrul propriei firme, iar din anul 1993 până în 2017 la firma “Lucius Design ” din Satu Mare, în calitate de artist plastic proiectant. Din 2014 este colaborator al filialei UAPR din Satu Mare.