Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Expoziție Thomas Ditroi la Muzeul de Arta Cluj-Napoca: 23 aprilie 2019 - 19 mai 2019

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 23 aprilie – 19 mai 2019, expoziția Thomas Ditroi. Vernisajul va avea loc marți, 23 aprilie 2019, de la ora 18.

Ditroi Thomas (1950-2012), artist clujean emigrat în Israel, „se întoarce" după 46 de ani în urbea unde a crescut și a urmat studiile de specialitate. În 1973, după absolvirea Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu, expune în cadrul Bienalei dedicate tinerilor artiști, aceasta fiind și ultima sa participare la evenimente de acest gen din Cluj-Napoca. În Israel își continuă activitatea de creație și devine pedagog pentru tinerele generații de artiști. Își va dedica viața artei, așa cum a făcut și tatăl său, Ditroi Ervin, primul director al Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

Această expoziție este nu numai o prezentare a creațiilor și a universului artistic al lui Ditroi Thomas, ci și o recuperare a memoriei unui artist care, deși s-a format în Cluj, din cauza regimului represiv a decis să ia calea exilului și să se consacre în afara României. Lucrările de pictură, desen și sculptură prezentate în cadrul expoziției de față reprezintă esența și coloana moștenirii sale lăsate posterității.