Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment la MACN: Expoziție Balázs Péter. Vernisaj: vineri, 24 mai 2019, ora 18:00

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 24 mai – 9 iunie 2019, expoziția cu lucrări semnate de artistul Balázs Péter. Vernisajul va avea loc vineri, 24 mai 2019, de la ora 18:00. Curator: Iakob Attila.

Expoziția dedicată artistului Balázs Péter (1919-2003) dorește să prezinte publicului larg peste cincizeci de lucrări de pictură și grafică aflate în proprietatea familiei pictorului clujean. Discipol al lui Szolnay Sándor și Ziffer Sándor, și-a desfășurat activitatea în Cluj, unde a creat marea majoritate a lucrărilor prezentate cu ocazia expoziției din cadrul Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Această expoziție este și o tentativă de recuperare a moștenirii culturale lăsate în urmă de artist și o readucere în atenția publicului a universului artistic al lui Balázs Péter. Peisajele rurale, lumea urbană, schițele unei delte a Dunării sau portretele personalităților ne vor introduce într-o lume fascinantă, unde nu tot ce pare real este și real. Artistul se joacă cu măiestrie cu elementele peisajului sau spațiului urban, oferind o nouă imagine, una familiară, dar diferită de cea cunoscută nouă.

Expoziţia rămâne deschisă până în data de 9 iunie 2019, de miercuri până duminică inclusiv, între orele 10-17.