Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment la MACN: Dezgheţul luminii - 12-16 iunie 2019

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în colaborare cu Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca şi Editura Eikon organizează, în perioada 12 – 16 iunie 2019, evenimentul „Dezgheţul luminii”.

Lansarea de carte şi vernisajul vor avea loc miercuri, 12 iunie 2019, ora 18, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy, Piaţa Unirii nr. 30).

Invitaţi:

  • Lucian Nastasă-Kovács
  • Ioan Sbârciu
  • Virgil Mihaiu
  • Dan Breaz
  • Bogdan Roşca-Zasmescu

Remus Octavian Cîmpean, care semnează sub acronimul literar ROC, este poet, prozator și matematician clujean.

Georgeta-Olimpia Bera, pictor și lector al Universităţii de Artă și Design Cluj-Napoca, va expune o selecție din lucrările sale de pictură, aparținând mai multor epoci de creație.    

În cadrul acestui concept artistic sincretic, intitulat generic  „Dezghețul Luminii”, se va lansa volumul de poezii cu același titlu al lui Remus Octavian Cîmpean, încadrat de vernisajul de pictură al Georgetei-Olimpia Bera.

Seara de 12 iunie, de la ora 18, va fi una specială la Muzeul de Artă din Cluj. Poetică în valoare absolută. ROC va „dezgheța” seara recitând din poeziile incluse în volum. Olimpia Bera ne va purta prin mirajul picturilor sale, fie că e vorba de teme inspirate de natură, experiențe personale ori convergențe de reprezentare ale unor realități subiective. Profesorul și jazzologul Virgil Mihaiu ne va încânta cu interpretările sale atât de savuroase și complexe despre arta cuvântului, pe când profesorul și pictorul Ioan Sbârciu ne va devoala poezia imaginii picturale. Nu va lipsi nici integrarea poeticului, indiferent de forma de întrupare, în cultura media de avangardă, despre care ne va vorbi cu pasiune omul de radio Bogdan Roșca-Zasmencu. Muzeograful Dan Breaz se va referi la interferenţele estetice dintre poezie şi pictură. Amfitrionul seratei poetico-picturale va fi istoricul Lucian Nastasă-Kovacs, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Vă invităm, așadar, pe 12 iunie, începând cu ora 18, la Muzeul de Artă Cluj, să luați parte la „Dezghețul Luminii”.

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 16 iunie 2019, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.