Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment la MACN: În zorii dictatorilor - Compania Procédé Zèbre - Performance: sâmbătă, 13 iulie 2019, ora 21

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează sâmbătă, 13 iulie 2019, performance-ul Companiei Procédé Zèbre.

Performance-ul va avea loc sâmbătă, 13 iulie 2019, ora 21, în curtea Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 30, în prezenţa personalului Companiei Procédé Zèbre și a tinerilor liceeni din orașele Aiud și Hida.

Un caz unic în literatura mondială o reprezintă creația poetică a prizonierilor politici din închisorile comuniste din România din timpul unei perioade plină de teroare (1948-1964). Acest tip de literatură a circulat prima dată între pereții închisorilor, transmisă în cod morse și învățată ulterior pe de rost și conservată în memoria orală, sub forma unei biblioteci vii, rămânînd acolo fără foc, frig, foame, tortură sau moarte, reușind astfel să supraviețuiască.

Evenimentul „În Zorii Dictatorilor” se va materializa într-un performance ce îi va avea ca protagoniști pe tinerii liceeni din orașele Aiud și Hida, alături de personalul profesionist al companiei Procédé Zèbre, ce va avea ca temă centrală totalitarismul în Europa. Textele propuse spre recitare vor fi comunicate în limba română, italiană și franceză. Repertoriul muzical va fi interpretat de Pauline Larivière (canto), Nicolas Poisson (chitară), alături de care va interpreta actorul Arnaldo Ragni.