Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Campanie de prevenire împotriva afecțiunilor hepatice, la Câmpia Turzii

Vineri, 18 octombrie 2019, începând cu orele 14:00, Sala de Ședințe a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii găzduiește evenimentul „Hepatita mă poate afecta și pe mine”.

Acțiunea este organizată de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România – filiala Cluj, în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Direcția de Asistență Socială - Centrul de Zi Clement și face parte dintr-un protocol de colaborare între cele două instituții, care se extinde pe perioada 2019 – 2020.

În cadrul acesteia se vor ține prelegeri cu privire la pericolul pe care-l reprezintă, pentru populație, hepatitele virale, dar și ce putem face pentru a preveni aceste afecțiuni grave, care odată contractate pot altera stilul de viață al bolnavilor.

Protocolul încheiat între APAH-RO Cluj și Primăria Municipiului Câmpia Turzii a cuprins și o serie de testări gratuite ale cetățenilor pentru depistarea precoce a Hepatitei C.

Unele studii estimează că sărăcia, comportamentele sexuale cu risc crescut, nivelul scăzut de educatie (< 12 ani), statusul marital/divorțul sunt asociate cu risc crescut de infecție cu această maladie.

Studii efectuate în SUA afirmă că în 10 % din cazuri, calea de transmitere a hepatitei C rămâne necunoscută, în alte studii numai în 1 % din cazuri, calea de transmitere e necunoscută, 9 % datorându-se nivelului socio-economic scăzut. În studii efectuate în Franța 30 % din cazurile de infecție cu virusul hepatitei C, au cale de transmitere necunoscută.

Prin urmare, o bună conștientizare a factorilor de risc care pot duce la infectarea cu acest virus vă poate salva viața.

Vă invităm să luați parte la eveniment, deoarece Hepatita C este una dintre bolile transmisibile cu cel mai ridicat grad de infectare: prin act sexual neprotejat, transfuzii sangvine, tatuaje cu ace nesterilizate etc.

Fiecare dintre noi poate deveni o victimă a acestei maladii, haideți să ne documentăm pentru a nu deveni victime!

Direcția Relații cu Comunitatea