Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Expoziție cu instrumente de tortură la Turnul Croitorilor „Între viață și moarte//Inter vitam et mortem"

Centrul de Cultură Urbană - Turnul Croitorilor vă invită la vernisajul expoziției documentare menită să familiarizeze publicul cu mecanismele de tortură ale XIII – XIX, precum și a contextului mai larg, european, al sistemului juridic medieval.

Vernisajul va avea loc marți, în data de 5 noiembrie, începând cu orele 18.00.

Exponatele au fost selectate din colecția Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei și aduse într-un loc simbolic, reprezentativ pentru Transilvania, la Turnul Croitorilor. Bicele pentru penitență, spadele de călău și buzduganele vor spune povestea epocii lor, a mecanismelor de pedepsire și a modalităților în care societatea se raporta la criminalitate, la banditism și la abaterea de la normele morale.

Expoziția va fi completată și cu câteva piese de armament exclusiv de uz militar (iatagane, spade, etc.). 

Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 5-17 noiembrie, în intervalul orelor 9.00-19.00, la Turnul Croitorilor (strada Baba Novac, nr. 35).

Organizatori:
Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca, 
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei