Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

Carmen, Alexandru, Ionela şi Ionuţ sunt sunt marii câştigători ai crosului umanitar de la Turda | VIDEO

Sport
Tools
Typography

Dimineaţa zilei de azi a fost una plină de mişcare la Turda. Copii şi adulţi s-au aliniat la startul crosului umanitar desfăşurat în beneficiul celor care nu pot alerga, mai exact în beneficiul asociaţiei persoanelor cu handicap neuromotor din Turda “Oameni pentru oameni”.

Într-un eveniment organizat de Asociaţia “Camera de sus” împreună cu Asociaţia “Tineri Alfa şi Omega” şi cu sprijinul atât al Primăriei şi Consiliului Local Turda şi beneficiind de ajutorul mai multor societăţi turdene, nu mai puţin de 130 de copii şi adulţi s-au înscris la crosul prin care organizatorii au dorit să adune fonduri cu care sportivii paralimpici turdeni să participe la campionatele naţionale dedicate lor.

Crosul organizat la Turda a beneficiat şi de prezenţa unui grup de sportivi de la CSM Cluj-Napoca, micuţa din echipa Delfinii fiind şi ei de faţă la evenimentul la care a fost prezentă şi Sally Wood Lamont, în calitate de preşedinte al Comitetului Paralimpic Român, la evenimentul de la Turda fiind prezenţi şi primarul Cristian Matei, dar şi Simona Baciu, director Salina Turda.

Crosul a avut mai multe segmente aşa cum au fost acestea stabilite de organizatori. Astfel, au fost două categorii - copii şi adulţi - împărţite, la rândul lor, în alte două categorii: fete şi băieţi.

Dacă proba celor mici consta în alergare pe o distanţă de un kilometru, adulţii au avut de alergat patru kilometri.

În urma probelor desfăşurate, rezultatele au fost următoarele:

  • Fete - 1 km:
    • Locul I - Carmen Mazăre
    • Locul II - Ema Vușcan
    • Locul III - Cristiana Bucur
  • Băieți - 1 km:
    • Locul I - Alexandru Stanciu
    • Locul II - Paul Hudrea
    • Locul III - Andrei Jurcă
  • Fete - 4 km:
    • Locul I - Ionela Tomița (activă în cadrul CSM Cluj-Napoca)
    • Locul II - Cristina Schwarz
    • Locul III - Ramona Moga
  • Băieți - 4 km:
    • Locul I - Ionuț Muntean
    • Locul II - Dan Cerneveț
    • Locul III - Alex Gherasim

Chiar dacă mai sus i-am numit doar pe primii trei clasaţi la fiecare categorie, distincţii au primit primii clasaţi de la fiecare categorie, Ionela Tomiţa fiind câştigătorul absolut al crosului de la Turda.

În semn de mulţumire pentru organizarea crosului şi strângerea de fonduri, membrii asociaţiei “Oameni pentru oameni” au oferit fiecărui voluntar de la “Camera de sus” câte o medalie din cele pe care sportivii paralimpici turdeni le-au obţinut, de-a lungul timpului, la competuiţiile la care au participat.

“Nu vă puteţi imagina cât de frumoşi sunteţi! Vreau să mulţumesc tuturor participanţilor, astăzi aţi fost eroi pentru noi. Nu am cuvinte să vă mulţumesc!” spunea, la finalul festivităţii de premiere, “un om care se implică şi care se îngrijeşte şi de alţii”, adică Ghiţă Sav, preşedintele Asociaţiei “Oameni pentru oameni”, cel care a ţinut să îi mulţumească în mod special şi lui Neluţu Mureşan de la Asociaţia “Camera de sus” pentru că “ai făcut ca acest proiect să strălucească pentru noi”.

La rândul său Neluţu Mureşan a adresat câteva cuvinte ca îndemn spre acţiune: “Vreau să vă transmit un principu care este valabil întotdeauna. Tot ce s-a realizat astăzi s-a realizat pentru că am fost toţi împreună, nei cei care am organizat, voi cei care aţi fost parteneri şi mai ales voi cei care aţi venit să alergaţi. (...) Şi nu uitaţi: dacă vreţi să fiţi eroi, implicaţi-vă, uitaţi-vă în jurul vostru, vedeţi care sunt nevoile şi problemele din societate şi daţi tot ce aveţi voi mai bun ca să rezolvăm problemele împreună.”.

Toate sumele colectate din taxa de participare sau din donaţiile lăsate de cei care au achiziţionat cafea sau limonadă au mers spre Asociaţia “Oameni pentru oameni”.

Pe de altă parte, toţi participanţii la cros au avut posibilitatea să intre gratuit la spectacolul de echitaţie care a avut loc tot azi, de la orele 18:00 la centrul Salina Equines.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS