Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Bilanţ sportiv - 2018 | Asociaţia Handbal Club Potaissa Turda

Sursa imagine: facebook.com, Credit foto: ActionFoto.ro

Sport
Tools
Typography

Dupa un an 2018 plin de impliniri pe toate planurile de activitate, AHC POTAISSA TURDA prezinta sustinatorilor clubului si tuturor celor interesati de miscarea hanbalistica dezvoltata in municipiul Turda, bilantul reusitelor sportive si contextul care a conferit cadrul necesar obtinerii lor.

In primul rand consideram ca este important a se sti ca in cadrul AHC POTAISSA TURDA, pe parcursul anului 2018 si-au desfasurat activitatea un numar de 216 sportivi, impartiti pe 7 categorii de varsta :

  • 8-9 ani Baby-handbal – 23 sportivi
  • 10-11 ani Mini-handbal – 23 sportivi
  • 12-13 ani Juniori 4 – 35 sportivi
  • 14-15 ani Juniori 3 – 44 sportivi
  • 16-17 ani Juniori 2 – 31 sportivi
  • 18-19 ani Juniori 1 – 28 sportivi
  • 20-23 ani Divizia A – 15 sportivi
  • LIGA NATIONALA – 17 sportivi

In ce priveste grupele de juniori acestea au reusit sa se califice toate la turneele nationale in faza semifinala, iar grupele de mini-handbal, juniorii 3 si juniorii 1 s-au calificat intre primele 8 echipe ale tarii, juniorii 3 terminand pe locul 7, iar juniorii 1 terminand in careul de asi la nivel national ocupand locul 4.

Performanta este cu atat mai semnificativa tinandu-se cont ca intreaga „piramida” a grupelor de copii si juniori a AHC POTAISSA TURDA este compusa in procent de peste 90% din jucatori turdeni care reusesc sa faca performanta sportiva in orasul lor si nu la sute de kilometri distanta de propriul domiciliu cum se intampla in mod general in materie sportiva.

Din randurile acestor grupe extrem de bine pregatite de antrenorii carora le-au fost incredintate au ajuns sa fie selectati la loturile nationale aferente categoriilor de varsta din care fac parte un numar de 12 sportivi, aspect care reflecta fara posibilitate de echivoc munca de calitate in regim de performanta care se face in cadrul clublui nostru, o adevarata pepiniera pentru viitorul handbalului romanesc.

Si cum tinta fiecarui tanar sportiv este sa ajunga  a avea reusite in cadrul echipei de seniori, alaturi de jucatori consacrati pe care fiecare junior la inceput de cariera ii priveste ca pe adevarati idoli in materie, Turda se poate mandri cu una dintre cele mai performante echipe din ultimii ani ai Ligii Nationale masculine, fiind de 5 ori consecutiv calificata in careul de asi ai primei ligi, castigatoare a nu mai putin de 3 medalii de bronz in intrecerea interna, avand doua finale jucate pe plan european in Cupa Challenge, singura echipa care s-a calificat in play-off in absolut toate editiile de campionat de cand exista acest sistem de desfasurare a competitiei.

In ce priveste bilantul aferent anului 2018, leii nostri turdeni, componenti ai echipei de seniori a AHC POTAISSA TURDA, pe plan intern, au cucerit medalia de bronz castigand finala mica a campionatului in fata celei mai bogate echipe din Romania, CSM Bucuresti, pe care a invins-o de 4 ori din 5 meciuri de-a lungul sezonului precedent.

In ce priveste insa reusita cea mai de pret a clubului, aceasta s-a realizat pe plan european, in Cupa Challenge a EHF, competitie pe care, dupa ce in 2017 a jucat finala in compania echipei Sporting Lisabona, AHC POTAISSA TURDA  a reusit sa o castige in 2018 dupa o finala de vis, invingand echipa AEK ATENA in fata a multe mii de spectatori care au participat la dubla mansa a ultimului act.

Reusita este una de mare rasunet, fiind vorba de castigarea primului trofeu european la nivel de sporturi de echipa din istoria judetului Cluj, aspect rasplatit de autoritatile judetene cu distinctia „Onoare pentru Cluj” acordata de institutia Prefectului judetului Cluj si distinctia de merit oferita de Consilului Judetean Cluj.

Performanta extraordinara a echipei municipiului Turda a fost apreciata in mod cu totul special de administratia locala si la initiativa domnului primar Matei Cristian Octavian, Consiliul Local Turda, in unanimitate, a distins cu titlul de „Cetatean de onoare al Turzii” pe toti componentii din cadrul clubului care au contribuit la castigarea Cupei Challenge.

Antrenorul echipei, domnul Horatiu Gal, a fost recompensat de Ministerul Tineretului si Sportului prin acordarea celei mai inalte categorii pe care un antrenor o poate atinge in Romania, cea de „antrenor emerit”, aspect care incununeaza reusita acestuia dupa 10 ani neintrerupti la carma echipei noastre.

In ce priveste valoarea sportivilor nostri, aceasta poate fi observata si datorita faptului ca nu mai putin de 5 dintre acestia au fost convocati la echipa nationala, 4 la nationala Romaniei si unul la nationala Republicii Moldova, aspect care subliniaza cat se poate de evident valoarea lotului nostru.

Cu ocazia sarbatorii festive din cadrul Zilelor Municipului Turda, alaturi de turdenii nostri dragi, am primit din partea administartie locale sansa de a prezenta tuturor trofeul castigat pentru Turda, Cupa Challenge, iar trupa muzicala Compact B in parteneriat cu clubul nostru a lansat in premiera imnul echipei.

Consideram ca dupa insiruirea atator realizari obtinute pe parcursul anului 2018 se cuvine sa multumim tuturor celor care au sustinut activitatea noastra.

In acest sens vrem sa multumim primarului Turzii, domnul Matei Cristian Octavian, motorul din fruntea unei administratii extrem de performante, care a determinat un progres extrem de evident al urbei noastre pe toate planurile, printre care si cel sportiv in care ne desfasuram activitatea.

Totodata multumim Consiliului Local Turda, deciziile de sustinere a activitatii noastre ale acestui for venind de fiecare data cand am avut nevoie, reusind astfel sa ne asigure o stabilitate apta a conduce spre rezultate remarcabile.

In continuare dorim sa multumim societatilor private care au contribuit la ascensiunea noastra sportiva si al caror numar, dupa intalnirile promovate de domnul primar pentru atragerea acestora alaturi de echipa prin parteneriate publicitare sau de sponsorizare, a crescut semnificativ. Consideram important a fi nominalizate in acest sens societatile Salina Turda, Compania de Apa Aries, MBS Building Performnce, Dachim, Valrom Industrie, Tirrena Scavi, Mapei, Asacons, European Multisolution Systems, Marathon Distribution Group, CIA Aboliv, Sport Play Systems, Fan Courier, Holcim, Banca Transilvania, Electra Instal, Ducfarm, Kpa Clean, Keramikmanufaktur, Biofire, 2 Connect, Potaissa Hotel & Spa, Sun Garden Hotel, CS Invest, Kinetomed, Marele Alb, Ficus Media, Jucs Provide, Recosport, Westiment, Alis Group, Sosim Trans, Interarte, Starbucks.

Multumim pentru sprijinul acordat Consiliului Judetean Cluj, Directiei Judetene pentru Sport si Tineret si Inspectoratului Scolar Cluj cat si tuturor persoanelor fizice care au contribuit prin sustinerea materiala a echipei noastre.

Nu in ultimul rand si cu extrem de mult drag multumim suporterilor echipei noastre, tuturor turdenilor si celor din alte localitati care ne-au fost alaturi, pentru ca fara sustinerea lor, atat in momentele frumoase, cat mai ales cea oferita in momentele dificile, rezultatele prezentate nu ar fi fost posibile.

Dorim tuturor un Craciun Fericit si un An Nou plin de sanatate si impliniri dintre cele mai alese, iar impreuna, sa avem parte de reusite si mai mari pentru viitorul apropiat!

Asociatia Handbal Club Potaissa Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS