Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Tură foto de ocazie la Alba Iulia

Hobby
Tools
Typography

Spre finele acestei săptămâni - mai exact vineri, 5 ianuarie - am avut ocazia să fim alături de membrii UAP Turda care au efectuat o deplasare la Alba Iulia unde o parte dintre lucrările lor sunt expuse în galeria de artă a municipiului.

Şi pentru că am ajuns cu câteva ore înainte de ora la care era programat vernisajul, am zis că o tură prin cetate nu avea cum să strice, mai ales că - cine-ar fi crezut?! - aveam la noi şi aparatul foto, printre altele.

Aşa se face că sub plafonul relativ dens de nori ne-am apucat de declanşat pe ici, pe colo, în mare parte în zona cetăţii.

Nu am urmărit un fir anume, o poveste anume prin cronologia seriei de fotografii, ci pur şi simplu am declanşat în locul în care ne aflam dacă ni se părea ceva demn de imprimat pe “peliculă” (aka senzor, nowadays).

Fără vorbă multă, vă invităm să apreciaţi - pozitiv sau negativ - imaginile din galeria foto care vi se dezvăluie dinainte, în timp ce pentru cei mai pretenţioşi amintim doar că am tras cu un obiectiv Tamron 17-50 (pe un Nikon D7100), folosind valori ale diafragmei între 2,8 şi 5,6 (preponderent 2,8 şi 4). Cu ISO 100 pe linie şi în majoritatea covârşitoare a cazurilor pe prioritate diafragmă, vitezele de declanşare au variat între 1/40 (la una dintre statui când deja lumina scădea, începând să se întunece semnificativ - chiar la 1/40, aveam f/2,8 şi ISO 100) şi până la 1/800 (de exemplu la busturile reginei Maria şi a regelui Ferdinand I), majoritatea vitezelor de declanşare folosite fiind în zona 1/200 - 1/320 şi scăzând sub 1/100 la statui şi grupurile statuare.

Gata! De-acum chiar că vă dorim vizionare deşteaptă! :)

Deci fotografiile pot fi vizionate AICI

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS