Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Sun, Jun
104 New Articles

La Teatru Național din Turda se face performanță!

Artă
Tools
Typography

Stagiunea 2022-2023 a fost marcată de mutarea temporară a locației de desfășurare a spectacolelor, la Fabrica de Teatru și la Tour D’art, de mutarea temporară a spațiilor administrative, a atelierelor de construcție decor, a depozitelor de costume, recuzită și decor ale Teatrului Național din Turda.

În aceste condiții, nu tocmai prielnice, echipa teatrului a reușit să construiască o stagiune 2022-2023 fantastică, cu 7 noi spectacole, dar și prin repoziționarea spectacolelor din repertoriu în spații create de la zero.  Teatrul din Turda se mândrește cu un repertoriu foarte bogat cum puține teatre din România se pot lăuda, în doar șapte ani a reușit să construiască un repertoriu de invidiat cu peste 60 de spectacole pentru toate categoriile de vârstă.

“Ca să ai asemenea rezultate într-un interval scurt de timp ai nevoie de o echipă puternică și unită. Pentru a realiza performanță ca în marile orașe, volumul de muncă este uriaș, iar provocările sunt pe măsură. Vom continua să construim cu profesionalism și seriozitate, iar turneele ce vor veni, în perioada următoare, atât în țară cât și în străinătate vor încununa eforturile acestor oameni minunați ce își dedică viața comunității turdene.” a spus Cătălin Grigoraș – manager al Teatrului Național Aureliu Manea Turda.

În perioada ce urmează actorii naționalului turdean au bucuria de a lucra în cadrul unui workshop cu regizorul italian Michele Modesto Casarin, un atelier de lucru ce va pregăti spectacolul Hellequin, un spectacol de commedia dell arte cu măști și personaje din povești ce va avea premiera în decembrie.

“Cea mai mare mândrie a mea este că am reușit să construim la Teatrul Național din Turda o echipă senzațională pe toate palierele, artistic, tehnic și administrativ. Avem o trupă de actori excepțională, un nucleu foarte bine sudat, cum poate, acest teatru nu a avut în întreaga sa istorie. Turda nu mai este acel oraș de tranziție, artiștii au început să prindă rădăcini aici, iar cei care aleg să rămână în Turda, cu siguranță aduc un plus de valoare comunității. Trebuie să le oferim motive să rămână, să le oferim provocări culturale și astfel întreaga comunitate va avea de câștigat.” a mai adăugat Cătălin Grigoraș

Pentru a fi la curent cu noutățile din teatru și pentru a urmări programul complet puteți intra pe www.tnamt.ro sau pe aplicația cu același nume.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS