Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Jul
82 New Articles

Un renumit regizor italian montează la naționalul turdean!

Artă
Tools
Typography

La Fabrica de Teatru din Turda a început de curând un atelier de lucru cu echipa de actori a TNAMT, workshop condus de un renumit regizor italian. Michele Modesto Casarin este regizor, actor, profesor și expert în teatru de mască la nivel internațional și coordonator la una dintre primele 10 academii din Italia, Accademia Teatrale Carlo Goldoni.

În cariera sa a studiat cu nume mari din teatrul italian și internațional, iar în ultimii ani s-a dedicat mai mult regiei fiind premiat cu Leul de Aur pentru cel mai bun spectacol al Festivalului Internațional de Teatru la Bienala de la Venezia.

„În aceste zile am început prima mea colaborare cu Teatrul Național Aureliu Manea Turda, cu scopul de a realiza un spectacol din commedia dell'arte în adevăratul stil italian, având ca protagoniști actorii teatrului. Munca pe care o fac cu cei 18 actori care participă, este împărțită în trei etape. Prima, care se va încheia pe 16 septembrie, este un workshop pentru descoperirea măștii, a limbajului ei. A doua parte va începe pe 2 octombrie, în această fază vom începe să repetăm scenele, melodiile și duelurile, în același timp se vor monta decoruri și se vor crea costumele. Ultima etapă va continua cu pregătirile și repetițiile și va aduce pe scenă Hellequin, în luna decembrie. Spectacolul va trata temele universale ale omului, ale puterii, a iubirii, a războiului, a foamei. Va fi o narațiune populară care, după părerea mea, va încânta spectatorii de toate vârstele ai Teatrului National.

În final, aș dori să-i mulțumesc sincer, din inimă, managerului Cătălin Grigoraș care cu mare viziune și curaj a întreprins acest proiect. Sper să vă văd pe mulți dintre voi la teatru!” a spus regizorul Michele Modesto Casarin.

Dacă vreți să știți ce spectacole se joacă luna aceasta la TNAMT puteți intra pe www.tnamt.ro sau pe pagina oficială de facebook.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS