Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

GMA Turda şi-a deschis din nou porţile: expoziţia “Urme” este deschisă până la finele lunii ianuarie | FOTO/VIDEO

Artă
Tools
Typography

Primul eveniment artistic la Galeria Municipală de Artă din Turda s-a consumat ieri, 6 iunie, cu începere de la orele 17.00. Vernisajul noii expoziţii s-a consumat în prezenţa unora dintre artişti şi a invitaţilor.

Intitulată “Urme”, prima expoziţie din an de la galeria de artă turdeană reuneşte un număr de aproximativ 40 de lucrări aparţinând unui număr de 20 de artişti.

Participând în expoziţie cu una sau mai multe lucrări - fie că e vorba de pictură, grafică, sculptură - artiştii, aşa cum au fost prezentaţi aceştia de Alexandru Picovici - preşedinte al filialei turdene a UAP (Uniunea Artiştilor Plastici) - sunt: Alin Bîlcu, Elena Cîmpian, Manole Ciui (prezent prima dată cu lucrări în cadrul expoziţiilor organizate de filiala turdeană a UAP), Mariana Codorean, Vera Dan, Marta Deleanu, Sofia Fălcuţă, Călina Gligor (studentă anul III), Mihaela Gligor, Vasile Hegheş, Viorel Mircea, Anamaria Nagy, Gavril Nechifor, Alexandru Picovici, Dumitru Popa, Felicia Răcean, Gheorghe Roşa, Corina Rus, Valer Suciu şi Adrian Ţop.

Despre expoziţie şi despre lucrări a vorbit mai mult unul dintre artiştii expozanţi, Alin Bîlcu.

Remarcând o bogăţie mare de lucrări şi o participare numeroasă a artiştilor cu lucrări în expoziţie, Alin Bîlcu a considerat demn de subliniat faptul că în lucrări se regăsesc o mare diversitate de stiluri, tendinţe, de “drumuri artistice”, de tehnici plastice - de la acuarelă la ulei, la acril - de viziuni diferite pornind de la un figurativ de factură impresionistă până la un expresionism modern sau cubism.

Expoziţiile colective au un farmec aparte pentru că prezintă personalitatea diferită a autorilor. Văzând salonul anual de artă de la Cluj, vreau să vă spun, cu realism, că această expoziţie este destul de aproape valoric. Artiştii turdeni iau munca în serios, consideră munca de artist o muncă importantă, majoră, o parte importantă din existenţa lor iar de multe ori creaţia artistică se confundă cu viaţa artistului, lucrările exprimă trăiri, sentimente, stări, iar publicul - sensibil la lucrări şi la mesajul lucrărilor de artă - vede şi înţelege acest lucru” mai spunea Alin Bîlcu adăugând, referitor la expoziţie: “E o manifestare de certă valoare artistică şi ne-am dori ca pe perioada în care această expoziţie este deschisă să vină cât mai mulţi concitadini să o vadă şi sperăm ca celelalte expoziţii să fie cam de acelaşi calibru, dacă nu chiar mai interesante”.

Expoziţia “Urme” de la Galeria Municipală de Artă Turda este deschisă până la 31 iulie 2016.

Pentru mai multe imagini, iată Ce puteţi viziona la GMA Turda dacă porniţi pe urmele artei. În rest, eventuale detalii puteţi afla şi din video-ul următor.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS