Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Artistul Alin Bîlcu vorbeşte despre punţile care ar trebui să existe între artiştii turdeni

Alin Bîlcu

Artă
Tools
Typography

Unul dintre cei care a luat cuvântul la vernisajul expoziţiei “Urme” care a avut loc vineri, 6 ianuarie 2017 de la orele 17.00 a fost - alături de preşedintele filialei turdene a UAP (Uniunea Artiştilor Plastici), Alexandru Picovici - şi artistul plastic turdean şi profesorul Alin Bîlcu.

Spre finalul intervenţiei sale, Alin Bîlcu vorbea despre punţile care ar trebui să exis5te între artiştii plastici turdeni.

De-a lungul timpului la nivelul municipiului au existat diverse divergenţe între artiştii “profesionişti” şi artiştii “amatori”, fiecare dintre tabere grupate, mai mult sau mai puţin. Concret, “bătălia” era pe GMA (Galeria Municipală de Artă) Turda iar cele două tabere păreau să nu ştie cum să îşi împartă spaţiul expoziţional, la Turda neexistând o singură formă în care să fie grupaţi toţi artiştii plastici şi asta - aşa cum se ştie - la “sugestia” “profesioniştilor”, adică a artiştilor care au studii superioare în domeniu, care păreau să nu dorească a se asocia cu artiştii plastici care nu au studii superioare în domeniu.

Totuşi, în intervenţia pe care a avut-o la vernisaj, artistul plastic Alin Bîlcu spunea: “Mă bucur că avem printre noi câţiva invitaţi, alţi colegi artişti din oraş, pe care îi aşteptăm şi de acum încolo alături de noi şi vreau ca participarea lor în viitor să aibă un caracter de continuitate”, printre aceştia Alin Bîlcu enumerându-i pe Felicia Răcean, Gavril Nechifor sau Manole Ciui.

“Sper să se integreze în grupul nostru şi să găsească punţi de legătură care să-i ţină alături de noi şi grupul nostru să devină mai compact şi mai greu din punct de vedere artistic” mai spunea Alin Bîlcu în timp ce artistul pastic Gavril Nechifor confirma că punţile există şi trebuie “măcar să le păstrăm”.

Nu ştim dacă Alin Bîlcu sugera neapărat că grupul “profesioniştilor” ar trebui să se întărească - chiar mai mult în contextul în care la evenimentele organizate de “profesionişti” la GMA Turda publicul era mult mai puţin numeros decât la evenimentele organizate în acelaşi loc de “amatori” - dar cel puţin finalul intervenţiei artistului turdean pare să fie o invitaţie la comunicare.

Spusele lui Alin Bîlcu pot fi vizionate şi în înregistrarea video a vernisajului, în cepând cu minutul 6.44.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS