Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
105 New Articles

Multă comedie la festivalul de la Turda

Artă
Tools
Typography

Festivalul de la Turda din acest an a pregătit pentru iubitorii de teatru cele mai bune spectacole de Comedie.

În deschiderea festivalului, Teatrul Aureliu Manea Turda prezintă “În căutarea sensului pierdut”, la sala teatrului de la ora 19.00, un text după Ion Băieșu în regia Muriel Manea.  

Teatrul Municipal Baia Mare, prezintă “Casa de pe graniță”, în sala teatrului, într-un interior tipic maramureșean, cu o anexă în care funcționează o horincie, își duce viața o familie de țărani. Trasarea graniței prin mijlocul casei perturbă universul casnic. Limita este frontiera în fața căreia personajele sunt puse să acționeze. E una reală? Imaginară?. Singur în fața inexplicabilului, fiecare personaj e marcat în parte de acesta și luptă conform crezului său. De aici începe dezbaterea: Cine sunt aceștia? De ce li se distruge liniștea casei? Ce urmăresc emisarii europeni de fapt? Vom afla împreună duminică seara, 10 septembrie de la ora 18.00

Teatrul de Nord Satu Mare, aduce cu el comedia, marți 12.09 de la ora 19.00, pe scena teatrului cu “D’ale Carnavalului”, piesa lui I.L. Caragiale este un bal mascat fabulos, o telenovelă arhaică în care personajele - ascunse când sub măștile carnavalului, când sub ale onorabilității - trăiesc într-o lume în care există o singură lege: a înșela (fizic, moral, pecuniar) fiecare pe fiecare. Așa trebuie să fi fost în 1885 în mahalalele de pe meleagurile noastre de poveste, măcar prin ochii lui Caragiale.

Miercuri 13.09 de la ora 18.00, la Fabrica de bere, Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea  vor veni cu piesa “Toate lucrurile minunate” Un spectacol despre depresie și despre cât de lung este drumul până la cei pe care îi iubim. Bazat pe povești adevărate și inventate. Este un spectacol cu un singur actor, un spectacol ce mizează pe interactivitate.

O savuroasă comedie a încurcăturilor, "Şi miniştrii calcă strâmb" desfăşoară într-un ritm dramatic extrem de susţinut o sumedenie de probleme care rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale, se va juca joi 14.09 de la ora 18.00, pe scena teatrului.

“Experimentul Robinson” cu invitații de la Teatrul Elvira Godeanu Târgu Jiu. Acest spectacol vorbește de singurătate, de izolare și izolaționism, de obiceiuri și ritual, de confruntarea a două sisteme. Amândouă supraveghindu-se unul pe celălalt prin mijloacele unui joc născut din această singurătate, va fi prezentat sâmbătă 16.09 de la ora 19.00.

Așadar, avem spectacole ce nu trebuiesc ratate în aceste zile de sărbătoare a teatrului. Vă invităm să vă luați bilete de la agenția teatrului sau online de pe www.tomtix.ro.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS