Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Primele reprezentații ale lunii octombrie la Teatrul Aureliu Manea Turda

Artă
Tools
Typography

După un debut de stagiune cu premiera „Îndrăgostiții din Ancona”, luna aceasta continuă cu spectacolul „În căutarea sensului pierdut” pe un text de Ion Băieșu, în regia Muriel Manea-Iakab,  pe data de 05 octombrie, ora 19.00, pe scena Teatrului Aureliu Manea Turda.

Originalitatea lui Ion Băieșu pune patetism și inteligență în exprimarea grotescului banalității. Punctul de observație este limbajul. Personajele lui vorbesc mult, fără să comunice ceva, astfel apare absurdul, acesta fiind sursa comicului.

Piesa este în regia lui Muriel Manea-Iakab, fiica celui care a dat nume acestui teatru, Aureliu Manea. Aceasta a moștenit talentul tatălui său, continuând să pună în scenă piese din cele mai diverse, încântând publicul pasionat de teatru.

"Într-o contemporaneitate tot mai lipsită de sens și respect pentru divinitate, om și viață ne simțim tot mai goi și singuri într-o mulțime egocentrică și avidă pentru "propriu". În acest spectacol am accentuat Ego-ul Omului până la grotesc "obligând" spectatorul să-și înfrunte oglinda. Mințim dacă spunem "eu nu sunt așa". Toți suntem mai mult sau mai puțin egocentrici. Misiunea omului contemporan este de a se rearmoniza cu tot ceea ce-l înconjoară, aici referindu-mă la tot ce este viu și organic. Uneltele contemporane sunt avansate și tentante, adâncindu-i individului dependența de ele DAR accentuându-i Singuratatea și lipsa de Sens. Eu îl numesc spectacol Oglindă și nu este un spectacol comod și nici nu se încadrează la divertisment, dar oamenii au nevoie, din când în când de o renunțare la sine pentru a se redescoperi într-o formă mai frumoasă și mai bună, să-i zicem chiar Forma Spirituală." a declarat regizorul Muriel Manea.

Cei mici pot vedea în premieră la TURDA spectacolul senzațional BUBBLE SHOW.  Duminică de la ora 11.00, în data de 08 octombrie, vă invităm cu mic cu mare la un super show spumos. “Bubble Show” este un spectacol colorat, interactiv, cu baloane gigantice din săpun, care creează povești magice pentru cei mici. Protagoniștii au participat la Românii au talent cu acest show unde au ajuns până în semifinală.

Biletele se găsesc la agenția teatrului și online pe www.tomtix.ro.

Biroul de presă
Teatrul Aureliu Manea Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS