Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Care susţine Cristina Oprea că este mesajul transmis de primarul Matei artiştilor turdeni | VIDEO

Cristina Oprea

Artă
Tools
Typography

În cadrul vernisajului primei expoziţii din acest an găzduite de Galeria Municipală de Artă din Turda - “Salonul de Iarnă” - una dintre persoanele care a luat cuvântul a fost şi Cristina Oprea, care vorbea atât în calitate de membru al Societăţii Culturale Filarmonia, cât şi în calitate de angajat al Casei de Cultură Turda.

Chiar de când i-a fost oferit cuvântul de către pictorul şi graficianul turdean Gavril Nechifor, Cristina Oprea spunea: “Da. Eu am un  mesaj din partea ă... domnului primar Cristian Octavian Matei şi dup-aceea voi completa cu părerea mea personală ca şi colegă în Filarmonia, ca şi om de artă şi nu numai atât, de presă culturală”.

După aceste precizări, Cristina Oprea a început cu primarul:

Domnul primar mulţumeşte pentru invitaţia oferită de către Filarmonia, cu toate că a ajuns cam târziu şi aici este, oarecum, problema de organizare, şi eu îmi cer scuze, dar menţionează faptul că este alături de Societatea Culturală Filarmonia şi nu numai de artiştii din această societate ci de artiştii turdeni, artiştii plastici turdeni în special, doreşte «La mulţi ani!», un an nou cu împliniri, mai bun decât anul trecut, cu realizări pentru artiştii turdeni, indiferent de apartenenţa lor într-o societate sau în alta, şi va fi prezent la următoarele vernisaje atâta timp cât îi va... atât cât timp cât va avea la dispoziţie în programul dânsului alocat şi spaţiu pentru expoziţiile Filarmoniei, având în vedere că fiecare invitaţie va fi... cu siguranţă va ajunge la timp şi va fi onorată” a fost încercarea Cristinei Oprea de a transmite un mesaj pe care vorbitoarea i l-a atribuit primarului municipiului Turda.

Sincer nu l-am contactat pe primarul turdean să confirme dacă ceea ce a spus Cristina Oprea - cu emoţiile pentru care vorbitoarea s-a scuzat - este exact mesajul primarului, însă ceva ne face să credem că oarecare diferenţe ar putea exista pe ici, pe colo.

Totuşi, dacă e să ne întrebaţi pe noi, “ca şi colegă în Filarmonia, ca şi om de artă şi nu numai atât, de presă culturală” poate nu era neadecvat ca vorbitoarea să renunţe la sintagma “şi” din exact citatul anterior - deci corect era “ca om de artă” - cu atât mai mult cu cât, doar ca de exemplu, cacofonia “ca colegă” putea fi evitată prin “în calitate de colegă” şi asta mai ales dacă şi spui despre tine că ai fi “om de presă culturală”... adică om care nu ar trebui să se împiedice de-un ciot al limbii române în ale cărei capcane ar trebui cu atât mai puţin să cadă oameni care spun despre sine că ar cocheta şi cu presa, ca să nu mai zicem că dacă presa cu care cochetează e una culturală, lucrurile ar trebui să se situeze într-un univers cu atât mai înalt :)

Oricum, dacă vreţi să vă convingeţi cu propriile urechi, în video-ul de mai jos Cristina Oprea începe să vorbească la minutul 1:51, în timp ce despre primar începe la minutul 2:16.

Crisina Oprea nu e la primul mesaj

pe care i-l atribuie primarului municipiului Turda. Acuma înţelegem că o instituţie - care în felul său ciudat era şi nu era în lumina reflectoarelor culturale ale municipiului până la un moment dat - acum încearcă încet-încet să se iţească uşor de după un fel de negură a ignoranţei - e vorba de Casa de Cultură Turda - şi înţelegem şi că filarmonista, omul de presă culturală şi doctorul Cristina Oprea este o mai proaspătă angajată a Casei de Cultură Turda, dar nu putem să nu remarcăm că aceeaşi Cristina Oprea nu pierde ocazia, pe la câte un vernisaj, să transmită câte un mesaj despre care spune că vine din partea primarului municipiului Turda, Cristian Matei.

Concret, nu mai departe de vernisajul expoziţiei “Pro ART” a membrilor UAP Turda - eveniment care a avut loc pe 7 decembrie 2017 la GMA Turda - Cristina Oprea venea tot cu un mesaj despre care spunea că este din partea primarului municipiului Turda, Cristian Matei.

Vă lăsăm pe fiecare să vă bucuraţi de intervenţia Cristinei Oprea vizionând înregistrarea-document a vernisajului, începutul alocuţiunii putând fi regăsit la minutul 5:42.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS