Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Membrii UAP Turda au fost primiţi cu braţele deschise la Alba Iulia | VIDEO

Artă
Tools
Typography

Membrii filialei turdene a Uniuni Artiştilor Plastici şi-au început seria expoziţională din 2018 în afara municipiului Turda, în oraşul Marii Uniri. Mai exact, Galeriile de Artă ale municipiului Alba Iulia au găzduit vineri, 5 ianuarie, vernisajul expoziţiei “TurdART” a membrilor UAP Turda.

De la orele 17:00, pe simezele de la Alba Iulia au putut fi admirate lucrările semnate de Alin Bîlcu, Mariana Codorean-Picovici, Radu Cotişel, Marta Deleanu, Diana Dîrlea (masterandă UAD Cluj-Napoca), Călina Gligor (masterandă UAD Cluj-Napoca), Viorel Mircea, Anamaria Nagy, Alexandru Picovici, Dumitru Popa, Gheorghe Roşa, Suba László, Lucian Ţintariu, Adrian Ţop, Stanca Ţop şi Gavril Zmicală.

“Din câte am înţeles eu de la domnul preşedinte (al UAP Turda - n.r.) este prima ieşire în exteriorul oraşului şi se pare că au pornit bine la începutul anuluiŞ au ales un oraş cu litera A. Să spreăm că urmează B - Bucureşti, Bistriţa - Cluj, Deva şi aşa mai departe” spunea amfitrionul vernisajului, Alexandru Nicolae Ispas, preşedintele UAP Alba Iulia.

Preşedintele UAP Turda, Alexandru Picovici, confirma spuse le lui Alexandru Ispas: “În acest context al Marii Uniri am dorit să facem această expoziţie frumoasă la Alba Iulia nu întâmplător şi ne propunem în acest an să ieşim din graniţele oraşului nostru, să colindăm un pic prin ţară, să ne cunoască şi alţii, pentru că în Turda avem artişti care merită văzuţi şi cunoscuţi”.

Despre lucrările expuse, Alexandru Picovici spunea că sunt variate, sunt lucrările de la examenul de licenţă al Călinei Gligor (o cultură punk), lucrările de la licenţă ale Dianei Dîrlea despre stările, anxietatea şi angoasele omului în societatea contemporană, seria de lucrări continuând cu peisajul, natura statică ori diversele interpretări de semne şi simboluri.

De la expoziţia de la Alba Iulia nu au lipsit lucrările de sculptură, ceramică.

De asemenea, Alexandru Picovici şi-a exprimat speranţa că rândurile UAP Turda se vor lărgi inclusiv prin aderarea la filială a celor care momentan sunt la master, optimismul preşedintelui filialei turdene a UAP mergând până acolo încât într-un an de zile s-ar putea vorbi de un număr dublu de membri în filială.

După ce i-a prezentat pe expozanţi, preşedintele UAP Turda a avut şi un mkesaj pentru aceştia: “Aş vrea să le mulţumesc pentru tot ceea ce au făcut pentru oraşul Turda. Să sperăm că vor fi de acord să mergem într-un mic turneu...”

Profesorul Lucian Ţintariu, la rândul său prezent cu lucrări în expoziţia de la Alba Iulia s-a arătat încântat de întâlnirea de la Alba Iulia, considerând că “este foarte necesar ca însingurarea pe care o are fiecare în atelierul lui să fie, din când în când, corectată de întâlnirea cu semenii”.

“Trăim de multe ori crize interioare” mai mărturisea acelaşi Lucian Ţintariu, adăugând: “toţi oamenii care vor să facă artă simt acest pericol, acest risc pe care şi l-au asumat. Societatea în care astăzi vieţuim pune pe piedestal alte valori şi de multe ori ne întrebăm cum continuăm şi ce rost are să fiinţăm şi să lucrăm”.

Trecând într-un registru mai puţin pesimist, Lucian Ţintariu vedea în ieşirea echipei UAP Turda din graniţele municipiului un lucru pozitiv care îi poate întări pe artişti, fapt care ar duce la o mai amplă comunicare la fel de bine cum duce la redescoperirea frumuseţilor cunoscute ale ţării, alături de bunăvoinţa şi deschiderea gazdelor care îi primesc pe artişti.

În plus, profesorul Ţintariu nu a pierdut ocazia de a lăuda sala de expoziţii de la Alba Iulia - care “este un loc destinat pentru artă”.

Ulterior discursurilor de la vernisaj toţi cei prezenţi s-au putut bucura de cele peste 50 de lucrări expuse de turdeni, fiecare putând schimba impresii cu artiştii excpozanţi.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS