Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Trei turdeni au expus “acasă la Brâncuşi”

Artă
Tools
Typography

Un afiş în a cărui parte superioară se regăseau tocmai aceste cuvinte - “Acasă la Brâncuşi” - anunţa iubitorii de artă - în special de artă fotografică - din Târgu Jiu în legătură cu o expoziţie de fotografie ai cărei protagonişti erau trei turdeni.

Astfel, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, alături de Casa de Cultură Turda şi Asociaţia Artiştilor Plastici Cluj au organozat expoziţia de fotografie “Potaissa” în care se regăseau lucrări ale artiştilor fotografi turdeni Nicuşor Ţigănilă, Ovidiu Cosac şi Sebastian Luca.

Vernisajul expoziţiei a avut loc joi, 16 ianuarie de la ora 16.00, la sala Florin Isuf, curator al expoziţiei fiind Teodor Dădălău, artist fotograf din Târgu Jiu.

Deşi dintre cei trei expozanţi doar unul a fost prezent la vernisajul de la Târgu Jiu - Sebastian Luca - despre acest eveniment s-a făcut vorbire inclusiv o zi mai târziu, pe 17 ianuarie,  când Teodor Dădălău a întors vizita turdenilor şi a venit, la rândul său, cu o expoziţie de fotografie care a fost vernisată începând cu ora 17.00 la galeria “Valer Suciu” din Turda.

Fiind prezent şi la evenimentul de la Turda - unde au venit şi Ovidiu Cosac şi Nicuşor Ţigănilă - Sebastian Luca  s-a referit în câteva cuvinte la evenimentul din ziua precedentă: “Nu a fost prima dată când am călcat pragurile Gorjului. De fiecare dată e emoţie şi întotdeauna e o invitaţie permanentă... Nici nu apuci să pleci şi eşti invitat să te întorci”.

De asemenea, fiind singurul prezent la Târgu Jiu în calitatea de reprezentant al celor trei turdeni care au expus în oraşul lui Brâncuşi, Sebastian Luca s-a aratat încântat de faptul că iubitorii de fotografie din Târgu Jiu au reuşit să înfrunte temperaturile mai degrabă neprietenoase şi să fie prezenţi la vernisaj, unde s-au putut bucura de lucrările care le înfăţişau - fiecare în felul său -  Potaissa.

În continuare vă lăsăm să vă bucuraţi de câteva imagini de la vernisajul de la Târgu Jiu trimise de Sebastian Luca:






BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS