Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

FIT Turda - Primul festival de teatru post-pandemie din România

Cultură
Tools
Typography

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU TURDA  a ajuns la cea de-a 4 -a ediție și se va desfășura conform datelor propuse încă de anul trecut: 26 iunie—5 iulie.  FIT Turda 2020 va fi o ediție specială cu un format adaptat situației pandemice în care ne aflăm. Spațiile de joc alese vor fi outdoor și vor respecta măsurile impuse de autorități, iar publicul va urmări spectacolele în siguranță. Spectacolele propuse pentru această ediție vor ține cont de distanțarea impusă prin lege spre binele artiștilor și nu numai.

Poate că nimeni, după cel de-al doilea război mondial nu și-a imaginat că teatrul va suferi o astfel de ruptură între creatori și public, între cei ce urcă pe scenă și cei ce intră în sala de spectacol. Teatrul a trecut în online și timp de mai bine de 3 luni artiștii au încercat, virtual, să se apropie de spectatori respectând această distanțare impusă de pandemie.

Șansele de a avea un festival LIVE și nu online erau extrem de mici și nimeni nu mai credea că Festivalul de Teatru de la Turda va fi prezent pe lista evenimentelor culturale în 2020. Ei bine avem bucuria de a anunța cea de-a 4 -a ediție. Tema propusă pentru acest an este #distanța ne ține împreună / staying apart keeps us together. Am ales această temă pe ultima sută de metri pentru că am simțit nevoia acută de a ne reconecta cu publicul. Cred că această izolare ne-a pus la încercare simțurile și cred cu tărie că vom învinge împreună. Nu ne-am propus altceva decât să ne reîntâlnim cu publicul iar festivalul să fie un prilej de a ne readuce pe toți la un loc. a spus Cătălin Grigoraș directorul festivalului și managerul TNAMT.

Festivalul va debuta pe data de 26 iunie, iar pe durata a 10 zile Turda va respira un aer cultural întru dezmorțirea sufletelor. Programul festivalului va prezenta unele dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul Teatrului Național Aureliu Manea. Nu vor lipsi din program  comediile, spectacolele muzicale, one man show-urile, concertele sau video proiecțiile, dar și secțiunea deja consacrată în ultimele ediții dedicată copiilor FITT FOR KIDS.

Programul complet al festivalului va putea fi consultat în curând pe site-ul teatrului cât și pe pagina de Facebook a festivalului.

Festivalul Internațional de Teatru Turda este organizat de Teatrul Național Aureliu Manea cu sprijinul Primariei și al Consiliului Local Turda.

Biroul de presă
Lorena Almășan secretar PR

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS