Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Wed, May
97 New Articles

Sărbătoarea iei românești la Turda

Cultură
Tools
Typography

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” Turda organizează în perioada 24- 30 Iunie 2021 expoziția județeană de pictură SĂRBĂTOAREA IEI ROMÂNEȘTI. Iniţiativa acestei sărbători au avut-o, în 2013, membrii comunităţii online La Blouse Roumaine. Ia, sau cămașa tradițională purtată de femei, este considerată cea mai importantă piesă a costumului popular românesc.

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda marchează în acest an această sărbătoare prin editarea unei cărți poștale de colecție dedicată promovării portului popular turdean. 50 de exemplare vor fi donate Salinei Turda pentru a fi dăruite primilor 50 de turiști care vizitează Salina în data de 24 Iunie. Câte 2 exemplare vor fi donate Muzeului de istorie din Turda pentru colecția etnografică și Domnului Petre Suciu, președintele Asociației colecționarilor turdeni, iar 2 exemplare vor fi înregistrate în colecțiile speciale ale biliotecii.

De asemenea, iubitorii portului popular tradițional românesc și iubitorii de artă plastică pot admira în această perioadă într-o expoziție pe sfoară cele 57 de lucrări de artă plastică realizate de elevi de la Școala gimnazială ”Avram Iancu” Turda, Școala gimnazială ”Avram Iancu” Turda, Grădinița ”Prichindelul isteț” Turda și Școala ”Mihai Eminescu” Cluj-Napoca, care ilustrează ia românească.

Joi, 24 Iunie, vă invităm pe toți să sărbătoriți cu noi Ziua iei. Îmbracă și tu o ie și vino la bibliotecă să o vedem și noi, sau fă-ți un selfie îmbrăcat/îmbrăcată în ie, postează pe pagina ta de Facebook și etichetează Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda!

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0264.31.38.37
E-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS