Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Proiectul de restaurare a Palatului Reduta, care găzduiește Muzeul Etnografic al Transilvaniei, a fost finalizat cu succes

Cultură
Tools
Typography

Consiliul Județean Cluj a finalizat proiectul ,,Restaurarea anvelopei Palatului Reduta, în prezent Muzeul Etnografic al Transilvaniei”, investiția fiind  finanțată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2021, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Palatul Reduta, această adevărată bijuterie arhitectonică a Clujului, este acum mai mult decât pregătit să primească vizitatori din întreaga lume, atât fizic, cât și virtual. Prin intermediul acestui proiect european am reușit să redăm clădirii cu semnificații aparte pentru clujeni și pentru lupta de emancipare națională a românilor din Transilvania farmecul care a consacrat-o, să ne aliniem evoluției timpului și a tehnologiei, păstrând însă esența și încărcătura istorică a acestui edificiu emblematic.”

Proiectul, în ansamblu, a vizat restaurarea fațadei clădirii, intervenții la nivelul acoperișului-anvelopei nord a Palatului Reduta, inclusiv a ceasului. De asemenea, s-a reabilitat subsolul edificiului, parterul, etajul 1 și mansarda, iar pentru asigurarea circulației vizitatorilor, dar nu numai, a fost montată și o nouă poartă. Amenajările exterioare au vizat, în principal, înlocuirea pavajului existent cu unul nou, semicarosabil, din piatră cubică, aplicarea unei membrane de protecție și ventilație a zidurilor din jurul clădirii, nivelarea pământului.

Totodată, prin intermediul acestui proiect au fost întreprinse demersurile în vederea digitizării obiectivului muzeal, prin captura digitală, transformarea din formă analogă în formă digitală, descrierea și reprezentarea obiectelor de patrimoniu, procesarea, asigurarea accesului la conținutul digitizat și prezervarea pe termen lung.

Derulat pe o perioadă de 41 de luni, proiectul a avut o valoare totală de 6.181.508,07 lei.

Biroul de presă
2 noiembrie 2021

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS