Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

08
Wed, Feb
130 New Articles

Teatrul Național Aureliu Manea Turda lansează proiectul Arhiva artistică TNAMT Digital și un call de recrutare pentru artiști din toate domeniile

Cultură
Tools
Typography

Teatrul Național Aureliu Manea Turda lansează proiectul Arhiva artistică TNAMT Digital, care își propune să valorifice și să aducă arhiva instituției în atenția specialiștilor și a publicului spectator. În același timp, Teatrul Național Aureliu Manea Turda lansează un call de recrutare pentru artiști din toate domeniile (arte performative, arte vizuale, arte digitale, muzică, film, sculptură, etc) pentru realizarea unei instalații performative itinerante pornind de la materialele din arhiva artistică TNAMT.

Digitalizarea Arhivei artistice TNAMT

Teatrul Național Aureliu Manea Turda dorește să faciliteze accesul publicului la fondul de arhivă al instituției. Accesibilizarea arhivei TNAMT presupune decontaminarea, sortarea și digitalizarea fondului de arhivă, precum și găzduirea documentelor pe o platformă online dedicată. În acest proces vor fi implicați adolescenți din comunitatea locală ca voluntari, și studenți ai facultăților de profil din Cluj.

Instalație multimedia la TNAMT

Crearea unei instalații multimedia originale bazată pe fondul de arhivă va implica colaborarea unor artiști interdisciplinari cu echipa artistică a teatrului, pentru a explora și a expune memoria teatrului unui public cât mai larg. Invităm artiștii interesați, din orice domeniu, să ne contacteze până pe 20 Mai 2022 la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pe paginile de social media ale proiectului (Arhiva Artistică TNAMT Digital, pagină accesibilă pe Facebook și Instagram). În luna iunie 2022, artiștii participanți vor beneficia de o deplasare de o săptămâna la Turda.

Instalația va fi lansată în săptămâna 13 – 19 iunie 2022 și se va desfășura în spații care nu sunt de obicei accesibile publicului, ale Teatrului Național Aureliu Manea din Turda (atelier de costume, atelier de construcție decoruri, depozit de decoruri, spații din culise etc.). Ca parte a acestei instalații itinerante, publicul va putea participa și la o sesiune de video-mapping pe fațada clădirii teatrului.

Despre Arhiva artistică TNAMT Digital

Printre materialele care vor putea fi găsite în Arhiva artistică TNAMT Digital se află fotografii, afișe, caiete-program, caiete aniversare, înregistrări video și alte documente datând din 1948 până în prezent. Ele sunt urmele celor peste șapte decenii de creație teatrală ale TNAMT, la care au contribuit zeci de artiști. Contribuțiile lor la evoluția teatrului național românesc merită redescoperite, revitalizate și asumate.

Invităm publicul să urmărească descoperirea arhivei artistice a TNAMT pe parcursul proiectului pe paginile de Facebook și Instagram cu numele Arhiva artistică TNAMT Digital. Dacă doriți să aflați cum vă puteți implica în valorificarea arhivei TNAMT, contactați-ne la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pe paginile de social media menționate.

Arhiva artistică TNAMT Digital este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Contact:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS