Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Regizorul și actorul principal al filmului „Drifter” vin sâmbătă la Salina Turda

Cultură
Tools
Typography

Regizorul Gábor Hörcher va prezenta multipremiatul film „Drifter” la proiecția organizată sâmbătă, 25 iunie 2016, ora 12:00, de Asociația NOA Events, Asociația One World Romania, Salina Turda și Primăria Turda. Intrarea este gratuită atât la film cât și în Salina Turda, pe baza unor invitații care pot fi ridicate de la Clinica NOA Aesthetics Turda, Calea Victoriei, nr. 21 A.

Apărut în anul 2014, filmul este un portret intim al unui adolescent rebel, împătimit de cursele de automobile, care încearcă să facă față vieții lui pline de peripeții într-un sat unguresc. Tânărul rebel, Ricsi, își trăiește viața la maximum. „Belea” este numele său mijlociu. Este destrăbălat și vânează problemă după problemă. Condusul mașinilor fără permis de conducere, furtul și fuga de polițiști sunt doar o parte din cotidianul lui, spre disperarea părinților săi. Ricsi nu suportă rutina și nici nu-i pasă de așteptările tatălui său înecat în datorii. La urma urmei, unde a fost acesta când Ricsi avea cea mai mare nevoie de el? Drifter a fost filmat pe o perioadă de cinci ani și este un portret al unui tânăr unic, care își ia viața în propriile mâini.

Trailer film:

Premii și Festivaluri: 

  • Premieră: IDFA Competition for First Appearance 2014
  • Winner of the IDFA Award for the Best First Appearance Documentary 2014
  • Winner of the Best Documentary Award - Fünf Seen Filmfestival 2015
  • Winner of the Special Mention of the Jury - goEast Film Festival 2015
  • Winner of the Special Mention of the Jury - Docs Against Gravity Film Festival 2015
  • Winner of the Special Mention of the Jury - East Silver Market 2015
  • Winner of the Robert Bosch Co-Production Prize - goEast Film Festival 2011
  • Winner of the DOCU Rough Cut Boutique Postproduction Award - Sarajevo Film Festival 2013
  • Winner of the DOK.Incubator Sound Postproduction Prize - DOK Leipzig 2014

Despre regizor: Gábor Hörcher a studiat psihologie, drept și film, a lucrat ca și chelner în Londra, barman în Grecia și a predat cursuri despre drepturile omului la o universitate din Cambodgia. Și-a început cariera în film în 2008, punând bazele casei de producție KraatsFilm, care produce filme și spectacole de teatru. Primul său film de lungmetraj, ,,Drifter’’, a fost premiat cu Robert Bosch Co-production Prize în 2011 și a avut premiera la IDFA unde a câștigat premiul pentru cel mai bun debut, în 2014.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS