Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Marian Râlea şi Judith State, la premiera Sieranevada de la Salina Turda

Cultură
Tools
Typography

Aşa cum s-a întâmplat în mai multe oraşe ale ţării la sfârşitul săptămânii trecute, şi Turda a avut şansa de a găzdui o premieră a proiecţiei filmului Sieranevada - un film de Cristi Puiu - proiecţie care a avut loc la Salina Turda.

Filmul regizorului român a fost cel care a deschis ediţia din acest an a festivalului de la Cannes, fiind totodată propunerea României pentru premiile Oscar la secţiunea cel mai bun film străin.

La proiecţia din Salina Turda au fost prezenţi şi doi actori care joacă în film: Judith State şi Marian Râlea.

“Nu ştiu dacă trebuia spusă partea cu Oscarul înainte pentru că se creează un set de aşteptări. Invitaţia mea către dumneavoastră este să priviţi filmul cu deschidere şi fără un set de idei preconcepute” spunea Judith State mulţumind publicului pentru prezenţă în timp ce Marian Râlea - apreciind Salina Turda ca un loc absolut superb, spunea: “O să povestim tuturor că noi doi am avut şansa să fim aici pentru că în aceeaşi zi astăzi se mai întâmplă premieră la Lugoj şi la Suceava. Aşa ne-am propus, să lansăm filmul în fiecare oraş din România, un film pe care, dacă doriţi, o să-l discutăm puţin la sfârşit. Nu este un film comod, de aceea, discuţia o s-o avem mai bine la lumină, afară, după film”.

La filmul realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei România, în colaborare cu Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii şi susţinut de Eurimages, cu participarea HBO România, spectatorii au avut acces doar pe bază de invitaţie.

Se pare că Marian Râlea avusese dreptate când spunea că filmul nu este unul comod, unii spectatori plecând înainte de terminarea proiecţiei.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS